Mardin’de AK Parti'den istifa eden 15 kişi, Gelecek Partisi'ne geçti

Gelecek Partisi Mardin İl Başkanı İlhan, AK Parti’deki istifaların ileri günlerde daha da artacağını öne sürdü

Fotoğraf: Sözcü

Mardin'de AK Parti Kızıltepe Kadın Kolları İlçe Başkanı Emine Göktaş ile beraberindeki 14 kişi, partilerinden istifa ederek Gelecek Partisi’ne katıldı.

Gelecek Partisi Mardin İl Başkanı Emin İlhan, AK Parti’deki istifaların ileri günlerde daha da artacağını iddia ederek, “Partililer bir gereksinim için doğar AK Parti ilk süreçlerinde Güneydoğu’da güzel bir oy aldı. Millet HDP'nin haricinde kendilerini temsil edecek bir parti olarak gördü. Ama son dönemlerde AK Parti, MHP'ye dönüştü” dedi.

“Güneydoğu'da MHP siyasetine karşı bir tutum var” diyen İlhan, “AK Parti'nin MHP'yle olan yakınlaşmasından dolayı partilerinden kopuşlar çok olacak. Ekonomik krizden dolayı vatandaşların birçoğu yeni söylemleri olan siyasi partilere ilgi gösteriyor. Vatandaşlar bu umudu Gelecek Partisi’nde gördüğü için partimize yoğun bir ilgi gösteriyorlar. AK Parti yönetiminde olan birçok kişi şu anda istifa etme aşamasında. Gördüğümüz kadarıyla gerek ilimizde, gerekse bölgede AK Parti'den istifaların daha da fazla olacak” ifadelerini kullandı.

Partisinin teşkilatlanma çalışmalarıyla ilgili Independent Türkçe’ye geçen günlerde bilgi veren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Nedim Yamalı, 59 il başkanının dışında 249 da ilçe başkanı atandığını söylemişti. 

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU