La Liga Başkanı Tebas'tan CAS'ın Manchester City kararına tepki: CAS öldü, kararları uzun süredir şaibeli ve şeffaflık yok

CAS'ın Avrupa kupalarından iki yıl men cezası alan Manchester City'nin cezasını iptal etmesine La Liga Başkanı Tebas, "Futbolun içindeki herkes City’nin ne yaptığını biliyor, CAS öldü" diyerek tepki gösterdi

Javier Tebas / Fotoğraf: Reuters

Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle UEFA'dan 2 yıl men cezası alan Manchester City'nin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıdığı dava sonuçlandı. 

CAS, City'ye verilen 2 yıllık men cezası kararını bozarken 30 milyon euro para cezasını da 10 milyon euroya düşürdü.

Mahkemenin kararı futbol dünyasında yankı uyandırırken, Jürgen Klopp ve Jose Mourinho'nun ardından İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) Başkanı Javier Tebas da alınan karara tepki gösterdi.

ESPN'e açıklamalarda bulunan Tebas, "Manchester City gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde olacak. Bu City doğru davrandığı için değil, CAS hatalı olduğu için" değerlendirmesinde bulundu.

Manchester City'nin belgeleri saklayıp saklamadığının bilinmediğini dile getiren Tebas, sözlerini şöyle sürdürdü:

Mümkünse nihai kararı hemen şimdi okumak istiyorum. Tıpkı PSG hakkındaki okuyamadığımız nihai karar gibi. Kararı okuyabildiğim gün Guardiola'ya ikna olduğumu söyleyeceğim. Manchester City doğru davranmadı.

CAS'ın futbol endüstrisini ilgilendiren konularda doğru kararlar vermediğini ileri süren Tebas, "Hepimiz Manchester City'nin ne yaptığını biliyoruz. Futbolun içindeki herkes onların ne yaptığını biliyor. CAS öldü... Verdikleri kararlar uzun süredir şaibeli. Şeffaflık yok ve çoğu zaman adı geçen hakimlere bakarak kararın ne olacağını biliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mourinho ve Klopp da eleştirmişti

CAS'ın Manchester City ile ilgili verdiği kararın ardından Jürgen Klopp, şu eleştiriyi yapmıştı:

Manchester City'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilecek olmasından mutluyum ancak dünün futbol için güzel bir gün olduğunu düşünmüyorum.

Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho ise şöyle konuşmuştu:

Manchester City suçsuzsa neden 10 milyon euro para cezası aldı? Suçlularsa, Avrupa kupalarından men edilmeliler. Suçlu olup olmadıklarını bilmiyorum ama utanç verici bir karar.

CAS, Manchester City'ye verilen iki sezon Avrupa kupalarından men kararını "duruşmalarda yeterli delil sunulamaması" ve iddia edilen ihlallerin büyük bölümünün 5 yıllık "zaman aşımı"na uğramasından dolayı kaldırdığını, 30 milyon euro para cezasını da 10 milyon euroya düşürdüğünü açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU