Guardiola, CAS kararını yorumladı: Manchester City, özür dilenmeyi hak ediyor

CAS'ın Manchester City'ye verilen men cezasını kaldırmasını değerlendiren takımın teknik direktörü Guardiola, "Yanlış bir şey yapsaydık UEFA ve CAS zaten gerekeni yapardı ama hata yapmadık" dedi

Pep Guardiola - Jürgen Klopp - Jose Mourinho / Fotoğraf: Reuters-AFP

Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin teknik direktörü Josep Guardiola, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), UEFA tarafından Manchester City'ye verilen iki yıl Avrupa kupalarından men cezasını kaldırmasını değerlendirdi. 

Finansal Fair Play (FFP) kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle  Manchester City'ye verilen cezanın haksız olduğunu dile getiren Guardiolşa, CAS'ın bu hatayı düzelttiğini belirterek, "Bu karar sayesinde futbol için güzel bir gün oldu" şeklinde konuştu.

CAS'ın cezayı kaldırmasını eleştiren Liverpool'u çalıştıran Jürgen Klopp ve Tottenham'ın teknik direktörü Jose Mourinho'ya da yanıt veren Guardiola, şu ifadeleri kullandı:

Jose ve diğer teknik adamlar, UEFA'nın verdiği cezadan kendilerinin de zarar gördüğünü anlamalı. Bu nedenle tüm teknik direktörlerden özür dilenmeli. Yanlış bir şey yapsaydık UEFA ve CAS zaten gerekeni yapardı ama hata yapmadık. Kendimizi savunduk ve doğru olan gerçekleşti. Manchester City, özür dilenmeyi hak ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CAS'ın Manchester City ile ilgili verdiği kararın ardından Jürgen Klopp, "Manchester City'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilecek olmasından mutluyum ancak dünün futbol için güzel bir gün olduğunu düşünmüyorum" eleştirisini yapmıştı.

Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho ise "Manchester City suçsuzsa neden 10 milyon euro para cezası aldı? Suçlularsa, Avrupa kupalarından men edilmeliler. Suçlu olup olmadıklarını bilmiyorum ama utanç verici bir karar" değerlendirmesinde bulunmuştu.

CAS, Manchester City'ye verilen iki sezon Avrupa kupalarından men kararını "duruşmalarda yeterli delil sunulamaması" ve iddia edilen ihlallerin büyük bölümünün 5 yıllık "zaman aşımı"na uğramasından dolayı kaldırdığını, 30 milyon euro para cezasını da 10 milyon euroya düşürdüğünü açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU