Klopp ve Mourinho'dan CAS'ın Manchester City kararına tepki: Utanç verici bir karar

Liverpool Teknik Direktörü Klopp ile Tottenham Hotspur Menajeri Mourinho, Manchester City'ye verilen Avrupa'dan 2 yıl men cezasının kaldırılmasını eleştirdi. Klopp, "Futbol için güzel bir gün olduğunu düşünmüyorum" dedi

Jose Mourinho - Jurgen Klopp / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig'de görev yapan teknik adamlar Jürgen Klopp ve Jose Mourinho, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) UEFA tarafından Manchester City'ye verilen 2 yıl Avrupa kupalarından men kararını kaldırmasına tepki gösterdi.

30 yıl sonra Liverpool'a lig şampiyonluğunu kazandıran Alman teknik adam Klopp, bugün düzenlediği basın toplantısında, karar için şöyle konuştu:

Manchester City'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilecek olmasından mutluyum ancak dünün futbol için güzel bir gün olduğunu düşünmüyorum. Bu kurallar başlangıçta kimsenin fazla para harcamaması için güzel bir fikirdi. Kulüpler doğru kaynaklara harcama yaptıklarından emin olmalılar. Umarım finansal fair play kuralları kalır, çünkü size gidebileceğiniz ancak geçemeyeceğiniz sınırlar koyar, bu da futbol için güzel.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho da CAS'ın Manchester City ile ilgili kararını "utanç verici" olarak değerlendirdi.

Portekizli teknik adam, Avrupa kupalarına katılma cezasının kaldırılıp 30 milyon euro para cezasının da 10 milyona düşürülmesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Manchester City eğer suçsuzsa neden 10 milyon euro para cezası aldı. Eğer suçlularsa Avrupa kupalarından men edilmeliler. Suçlu olup olmadıklarını bilmiyorum ama utanç verici bir karar.

CAS, Manchester City'ye verilen iki sezon Avrupa kupalarından men kararını duruşmalarda yeterli delil sunulamaması ve iddia edilen ihlallerin büyük bölümünün 5 yıllık zaman aşımına uğramasından dolayı kaldırdığını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU