İmamoğlu "duyumlar alıyoruz" demişti... Başkanlık bilmecesinin büyüdüğü İBB'de neler yaşanıyor?

İBB Genel Sekreteri, iki gündür belediye şirketlerinin genel müdürleriyle toplantı yapıyor. Bazı genel müdürlerin ise harici harddiskler talep ettiği öğrenildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı

31 Mart  seçimlerinin ardından ilk sonuçlara göre İstanbul'da az farkla kaybeden AK Parti'nin itirazları ve oyların yeniden sayımı sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ilişkin iddialar da yoğunlaşıyor.

Ekrem İmamoğlu, itirazların ve oy sayımının "zaman kazanma" amacı taşıyabileceğini söyledi,  "İBB içerisinde bu süreçte neler olabileceğine dair duyumlar var. Somut tespitlerimiz var. İptal edemedikleri bazı dijital verilerin iptal edilmesi için nasıl destek verdiklerini de biliyoruz. Bu birkaç gün içerisinde İspark'ta neler olduğunu da biliyoruz. Personelin nasıl baskı altında tutulduğunu da biliyoruz. Kendilerini ezdirmesinler. Personel olumsuz işlere izin vermesin. Bu zaman kaybının da olmamasını diliyoruz" dedi. 

 

 

Independent Türkçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde neler yaşandığını araştırdı. 

Baraçlı, iştiraklerin genel müdürlerini toplantıya çağırdı

31 Mart'ın ardından yapılan ilk sayımlarda İmamoğlu'nun önde olduğu belirlenince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, üst üste iki toplantı düzenledi. Biri 2 diğeri 3 Nisan'daki toplantılara belediyenin tüm iştirak şirketlerinin genel müdürleri katıldı.

Toplantıda neler konuşulduğuna ilişkin bir bilgi yok ancak belediye şirketlerinin özel kalemlerinde çalışan personelin akşam saatlerinde evlerinden aranarak çağrıldıkları biliniyor.

 


Müdürler, harici harddisk talep etti

Belediyenin önemli bir iştirak şirketinde genel müdürün 3 harici harddisk talep ederek bilgisayarındaki verileri bu harddisklere kopyaladığı iddia ediliyor. 

Büyükşehir belediyesine bağlı aynı şirketin 8 çöp poşeti evrak toplayarak çöpe attığı da bir diğer iddia. 

İSPARK sistemine ne oldu?

Özellikle sosyal medyada yayılan ve İmamoğlu tarafından da dillendirilen diğer bir iddia ise İSPARK sisteminin çökmesi. İBB'nin otopark işletmesi olan İSPARK'ta 1 Nisan'dan bu yana otomasyon üzerinden fiş kesilmediği öğrenildi. İSPARK görevlilerinin bu süre zarfında makbuz karşılığı tahsilat yaptığı ifade ediliyor.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU