MHP itiraz etti, Kars'ta oylar yeniden sayıldı: HDP'nin oyu arttı

Kars’ta kent belediyesi için MHP' itirazı üzerine oylar ikinci kez sayıldı. HDP’nin oyu 17 arttı

31 Mart seçiminin resmi olmayan sonuçlarına göre Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) Kars adayı Ayhan Bilgen, 12 bin 181 oy alarak kentin belediye başkanı seçildi. AK Parti’nin de desteklediği MHP’li rakibi Çetin Nazik ise 10 bin 984 oy aldı. Ancak MHP’li Nazik sonuca itiraz etti.

İtiraz üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu’nda dün akşam 167 sandıktaki oylar yeniden sayıldı. Parti yetkililerinin de katıldığı sayım sonrası HDP’li Bilgen’in 12 bin 181 olan oyu 12 bin 198’ye çıktı. MHP’li Çetin Nazik’in oyu ise 10 bin 954’e düştü.

Ayhan Bilgen: İttifak olmasaydı Kars’ı zor alırdık

Kars Belediye Başkanı seçilen Ayhan Bilgen, “Siyaseti Ankara'dan dizayn etmeye çalışmak seçimde de sayımda da yerelin sırtında yük. İttifak olmasaydı belki Kars seçimini daha zor alırdık. Kimseyi suçlamayın 2+2 siyasette 4 etmeyebilir. MHP Genel Merkezi tümünü saydırmakta ısrarlı. Kars mitinginde anlattığım Erzurum fıkrasını dinleseydiniz Kars'taki avukatlar itirazı gereksiz görüyor diye Erzurum'dan avukat getirip MHP oylarının daha da düşük çıkmasına tanıklık etmezdiniz” açıklamasında bulundu.

Kars'ta 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimleri MHP kazanmıştı. Seçime katılan 149 bin 948 vatandaşın oyunun yüzde 28.34'ünü alan MHP'li Murtaza Karaçanta kentte 5 yıllığına belediye başkanlığına seçilmişti. Karaçanta, Temmuz 2018'de ise partisinden istifa ederek bağımsız kalmıştı. 

Kars'ta 5 yıl önceki seçimlerde oyların yüzde 25.12'sini alan CHP ikinci parti olmuş, yüzde 25.01'lik oy oranıyla AK Parti üçüncü sırada yer almıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU