Trump'ın golf oynarken hile yaptığı ortaya çıktı

Spor yazarı Reilly, Trump'ın golf hileleri üzerine kaleme aldığı yeni kitabında “Trump hilesiz golf oynamıyor, onun için hile yapıyor demek Michael Phelps yüzüyor demekten farksız" ifadelerine yer verdi

Donald Trump, 2018'deki gezisi esnasında, İskoçya Turnberry'deki kendi kulübünde golf oynuyor

Adam Forrest – The Independent

ABD’de geçen hafta piyasaya çıkan bir kitapta, ABD Başkanı Donald Trump’ın golf oynarken sürekli hile yaptığı iddia edilirken, oyun esnasındaki taktiklerine de yer verildi.

Spor yazarı Rick Reilly’nin yazdığı "Usta Hileci: Golf Trump’ı nasıl anlatır?" adlı kitaba göre, profesyonel golfçüler ve ünlüler, Trump’ın oyunda hile yaptığını söylüyor.

ABD başkanıyla kendisi de golf oynayan Reilly kitabında, “ 'Donald Trump hile yapıyor' demek ‘Michael Phelps yüzüyor’ demek gibi bir şey” ifadelerini kullandı.

Kitapta ayrıca, şu açıklamalara yer verildi:

“Trump azami derecede hile yapıyor. Üstelik insanlar baksa da bakmasa da yapıyor. Yani hoşunuza gitse de gitmese de yapıyor. Yapıyor çünkü oyun tarzı bu. Onunla golf oynuyorsanız, kesinlikle hile yapıyordur.”

Profesyonel kadın golfçü Suzann Pettersen, yazara verdiği demeçte, yardımcıların oyun sırasında Trump’ı kayırdığını belirtti. Pettersen’a göre, Trump’ın topu ne kadar uzağa attığının hiçbir önemi yok. Top mutlaka sahanın içinde bulunuyor.

Kitapta açıklamalarına yer verilen aktör Samuel L. Jackson da konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bir keresinde Trump’ın vurduğu topun göle düştüğünü açıkça gördük. Ama yardımcısı topu bulduğunu söyledi.”

Profesyonel golf sporcusu Brad Faxon ise Trump’ın yardım almadan da hile yaptığını öne sürdü. Faxon açıklamasında, “Oyun dışı kalan topu oyuna tekrar sokmak için ilk düştüğü yerden vurması gerekirken, Trump bitiş noktasına gidip, oradan vuruş yapıyor” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca, Trump’ın handikap hesaplamasını da alaya alan Reilly, “Trump’ın handikap sayısı gerçekten 2,8’se Kraliçe Elizabeth de sırıkla atlama atletidir” dedi.

Bunun yanında, Trump’ın vuruş sayısı için de durmadan yalan söylediğini belirten yazar, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Öğle saatlerinde oyunu kabaca 77 ile tamamlamıştır. Eve dönerken bu sayı 75 olur. Akşam yemeğindeyse 72’dir.”

Kitaptaki iddialara yanıt vermeyen Trump’ın İskoçya’nın batısındaki Turnberry golf kulübü, 2017’de 4,5 milyon dolar zarar etmişti. Şirketin Ekim’de ortaya koyduğu rakamlar tesisin 4. yılını da borçla tamamladığını gösteriyor.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU