The Walking Dead 9. sezon finalinde yaşanan en büyük 5 olay

*Dizinin 9. sezonuna dair “sürprizbozan” içerir

The Walking Dead'de Daryl Dixon karakterine hayat veren Norman Reedus / Fotoğraf: AMC

The Walking Dead’in geçen haftaki bölümünde dizinin yaratıcısı Angela Kang’ın 3 ana karakteri öldürme kararı izleyicilerin büyük şaşkınlık yaşamasına neden oldu. Bu hafta yayımlanan 9. sezonun final bölümü yas tutmaya zaman kalmadığını gösteriyor.

İşte The Walking Dead 9. sezon 16. bölümdeki en büyük 5 olay:

Kar kıyameti

Geçen haftaki bölümün finalinde de işaret edildiği gibi kış geldi. Ve kış öyle sert bir şekilde geldi ki Kingdom’ın kapısına kilit vuruldu. Topluluk, ölümcül kar fırtınasının ortasında Hilltop’a taşındı, kahramanlarımız normal kıyafetlerini kışlık paltolar ve atkılarla değiştirdi. 

Sınırı geçmek

Hava durumundaki bu değişim, kahramanlarımızın bir kar fırtınasının ortasında kaldığında ne olacağını göstermekten fazlasını yapıyor. Zorlu hava koşulları onları hedeflerine varmak için geçen haftaki bölümde ortaya çıkan ölümcül sınır duvarını geçmek zorunda bırakıyor. Alpha (Samantha Morton) ve Beta’nın (Ryan Hurst) sınır duvarını fark edilmeden geçmeyi başaramadıklarını öğrendik. Topyekün savaşın ikinci bölümü gelmek üzere gibi. En iyisi takvimlerinizi işaretleyin.

Kraliçe Carol artık yok

Bölümün en yıkıcı gelişmelerinden biri evli çift Ezekiel (Khary Payton) ve Carol’ın (Melissa McBride) yaşadıklarıydı. İkisi de evlatlık oğulları Henry’nin (Matt Lintz) yasını tutuyor. Son olarak Henry’nin kafasını sivri uçlu demirlerden birinde gördük. Bu olay Carol’ın yavaş yavaş “münzevi” günlerine geri dönmesine neden oldu. Öyle görünüyor ki kralla günleri sona eriyor. Carol’ın yalnızca alyansını çıkardığını görmekle kalmıyoruz aynı zamanda bölüm, ikilinin ayrılmasıyla sona eriyor. Carol, Alexandria’da, Ezekiel de Hilltop’da.
 




Negan İttifakı

Negan (Jeffrey Dean Morgan), Michonne’yle (Danai Gurira) heyecan dolu bir karşılaşma yaşamasıyla bu hafta ekranda epey yer alıyor. 10 yaşındaki en iyi arkadaşı Judith’i (Cailey Fleming) kar fırtınasından kurtarırken kendini yaralamasının ardından Michonne teşekkür etmek için geliyor ve sohbet hızla “ortak düşmanları” Alpha’ya dönüyor. Michonne, Negan’a, “Kötülükle karşılaşmak iyi insanları bir araya getirir” diyor. Alpha’nın Negan ve Lucille’yle karşı karşıya kaldığı düşüncesi 10. sezon için müthiş bir tanıtım.

“Merhaba?”

Finalin son sahnesi, dizinin yeni bir dünyaya açılmak üzere olduğuna işaret ediyor. Judith’le telsiz üzerinden iletişim kuran Kingdom’ın eski lideri, şimdilerde Hilltop sakini Ezekiel (Khary Payton) uzaklaşıyor ve kamera telsizi gösteriyor. Parazit seslerin ardından bilinmeyen bir ses duyuluyor: “Merhaba, beni duyabiliyor musunuz? Kimse var mı?” Çizgi romanı okumamış olanların bununla neyin kastedildiğine dair hiçbir fikri yok. Sadece şunu söyleyelim, dizi uzun süre daha devam etmeyi planlıyor.

The Walking Dead'in yeni sezonu ekim ayında ekranlarda olacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/features             

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU