The Walking Dead’in unutulmaz karakteri, neden dizide elini kaybetmedi?

Rick Grimes, ünlü çizgi romanda sağ elini kaybetti. Ancak taleplere rağmen AMC serisinde böyle bir olay yaşanmadı

Rick Grimes'ın diziden ayrılışının reytinglerin düşmesine neden olduğu bildirilmişti (AMC)

The Walking Dead dizisinin unutulmaz karakterlerinden Rick Grimes, çizgi romandaki versiyonuyla çeşitli benzerlikler taşıyordu. Sağ kolunun yerinde olması hariç…

AMC dizisinde Andrew Lincoln tarafından canlandırılan ve virüsten korunan bir grup insanın doğal lideri haline gelen karakter, aynı isimli çizgi roman serisinde Robert Kirkman tarafından yaratılmıştı.

Lincoln 9. sezonda yapımdan ayrılıncaya kadar Rick, dizinin baş karakteriydi. Ve yine diziden ayrılıncaya kadar tüm uzuvları yerinde durdu.

Öte yandan, karater çizgi roman serisinden The Walking Dead #28’te elini kaybetmişti. Terk edilmiş bir cezaevine sığınan Rick, serinin en acımasız kötülerinden Vali (The Governor) ile karşılaşmıştı. Vali, kamp yerinden ayrılmayı reddeden karakterin elini ceza olarak kesmişti.

Aslında Vali, dizide de epey etkili bir karakterdi. Ancak David Morrissey tarafından canlandırılan karakter, Rick’in eliyle hiç uğraşmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rick’in elini kaybetmesini isteyenler arasında Lincoln de yer alıyordu. Ama uzvunu kaybetmiş bir Rick’in aksiyon sahneleri prodüksiyon ekibini zorlayacaktı ve bu nedenle söz konusu talep kabul edilmedi. Serinin yaratıcısı Kirkman’ın da Rick elini kaybetmediği için hayıflandığı biliniyor.

Karakterin 2018'de başlayan 9. sezonda diziden ayrılışı seyircileri derinden üzmüştü. Ama kısa bir süre sonra Rick’e odaklanacak bir The Walking Dead filminin çekileceği duyrulmuş ve yapımcıların karakter için başka planları olduğu anlaşılmıştı.

Dizinin genel içeriğinden sorumlu Scott M. Gimple, söz konusu solo filmle ilgili şunları söylemişti:

Rick’in hikayesini anlatmaya devam edeceğiz ve bu hikaye sayesinde dünyanın pek çok yerini keşfedeceğiz. Rick, çeşitli şekillerde yaşadığı her zorluktan başarıyla çıktı. İçinde bulunduğu atmosferden çok daha büyük bir dünya var ve bu kendi içinde oldukça zorlayıcı. Şimdi her şey daha da zorlaşacak. Yepyeni bir dünya kuracağız.


Independent Türkçe, Screenrant, Beyaz Perde

DAHA FAZLA HABER OKU