İSKİ Şile'de tankerle su dağıttı, tartışma başladı: Oturmuş sistemi bir yılda nasıl bozdunuz?

Konuya ilişkin açıklama yapan İSKİ, “Yaz aylarında özellikle de pazar günleri Şile’nin üst kotlarında su basıncı sorunu yaşanmaktadır. Bu hususa çözüm bulmak gayesiyle ilave 20 bin metreküp/günlük arıtma tesisi bu yıl sonunda devreye alınacaktır” dedi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul'un Şile ilçesinde, İBB iştiraki olan İSKİ tankerinden su dolduran vatandaşların görüntülerinin sosyal medyaya yansıması gündem oldu.

Bazı mahalle ve köylerde 3 güne yakın süre su verilmemesi üzerine, vatandaşlar, mahalle mahalle dolaşan su tankerlerine gidip bidonla su doldurmaya başladı.

Twitter'dan bu durumu eleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener'i etiketleyerek, “Merakla beklediğiniz dizinin yeni sezonu yayınlanmış. Olay İstanbul'da geçiyor. DARK (İstanbul), Yıl: 2020, Tür: Dram, IMDB: 0,0" Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu iyi seyirler!" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise durumu "CHP’li İBB’den tarihi hizmet. Geçmişe yolculuk başladı, 1994 öncesi CHP İstanbul’una dönüş... (Fotoğraflar Şile, 5Temmuz 2020) İstanbul’a bu kabusu yaşatan Başkan’a kısaca EkoFelaket diyoruz!" mesajıyla eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de konuya ilişkin sosyal medya hesabından, “İstanbul’u 1 yılda nasıl 26 yıl geriye götürdünüz? Oturmuş bir sistemi bu kadar hızlı nasıl bozdunuz? Bu fotoğraflar her şeye cevap veriyor. Yazık, çok yazık” ifadelerini kullandı.

İSKİ’den açıklama

İstanbul'da su kesintileri üzerinde tartışmalar devam ederken İSKİ'den de konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

İSKİ’den yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

Şile İçme Suyu Arıtma Tesisi, 1994 yılında günlük 11 bin metreküp kapasitesiyle inşa edilmiştir.

Tesis aynı kapasiteyle hizmet etmeye devam etmektedir.

Şile’nin nüfusu ise sadece son 13 yılda, yani 2007 yılından bugüne yüzde 48 oranında artarak 24 binden 37 bine çıkmıştır.

Bir turizm bölgesi olan Şile’nin hafta sonu günübirlik nüfusu ise 1 milyona ulaşmaktadır.

Bu nedenle yaz aylarında özellikle de pazar günleri Şile’nin üst kotlarında su basıncı sorunu yaşanmaktadır.

Bu hususa çözüm bulmak gayesiyle ilave 20 bin metreküp/günlük arıtma tesisi inşaatı 2018 yılında ihale edilmiş olup bu yıl sonunda devreye alınacaktır.

Ayrıca İBB ve İSKİ, Şile’deki bu soruna acil çözüm bulmak için çalışmalara başlamış olup kısa sürede çözüm sağlanacaktır.

İstanbullulara önemle duyurulur

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU