Küçük çocuklar ayda 3 kez "tuhaf" yerlerde uyuyor

Çocuklar neden çamaşır sepeti ya da kanepe arkası gibi yerlerde uyuyakalıyor?

Ebeveynler ayda yaklaşık 7 kez çocuklarını yatağa götürmek için mücadele veriyor

Rob Knight - The Independent

Araştırmalar okul öncesi dönemdeki çocukların ayda ortalama 3 kez alışılmadık bir yerde uyudugunu ortaya koydu. Bu "tuhaf yerler" arasında ise köpek sepetleri, dolap içleri, tuvaletler, sofralar, alışveriş arabaları bulunuyor. 

Küçük çocukların ilginç uyku alışkanlıklarına yönelik araştırmalar, onların uyku fırsatını kaçırmak yerine çamaşır sepetinde ya da kanepenin arkasında ve bazen de ayaktayken hızlıca kestirdiğini gösterdi.

5 yaş ve altında çocukları olan bin ebeveynin katıldığı araştırmayı yapan In The Night Garden isimli çocuklara yönelik televizyon dizisi yapımcılarının sözcüsü konuyla ilgili şunları söyledi:

“Çok küçük çocuklarla çalıştığımız için biliyoruz ki 0-5 yaş arasında vücutları çok hızlı şekilde gelişiyor. Kısa bir süre içinde yürümek, konuşmak ve sosyalleşmek gibi çok fazla enerji gerektiren eylemleri öğreniyorlar, bu nedenle yorgunluklarının bazen alışılmadık yerlerde ortaya çıkması şaşırtıcı değil.”

Araştırmada gözlemlenen diğer sıra dışı uyku yerleri; perde arkasındaki pencere pervazları, merdivenlerin ortası ve vücutlarının yarısının yatakta olduğu uyku pozisyonları.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak çocuklarının tuhaf bir yerde uyduğunu görmekten zevk alsalar da her 10 ebeveynden 6’sı çocuklarının gün boyu kestirdiği halde uykusunu düzgün şekilde alamamasından endişeli.

Esasında, ebeveynlerin 3’te 2’si en büyük zorluklardan birinin çocukların tuhaf yerlerde uyumasından ziyade, onları uygun zaman ve yerde uyutamamak olduğunu söyledi.

Ebeveynler ayda yaklaşık 7 kez çocuklarını yatağa götürmek için mücadele vermek zorunda kaldıklarını da belirtti.

Öte yandan araştırmaya göre, 10 katılımcıdan 7'si çocuklarının uykusunu yeterli miktarda aldığını söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU