Dr. Winston O'Boogie kim: Taylor Swift’ten John Lennon’a ünlü müzisyenlerin takma isimleri

Paul McCartney, Elton John ve John Lennon’ın da aralarında bulunduğu efsanevi müzisyenler de zaman zaman takma isim kullanıyordu

Taylor Swift kısa süre önce Instagram'dan en çok kazanan 9. ünlü isim olmuştu (AFP)

Dünyaca ünlü birçok müzisyenin kariyerlerinin bir döneminde çeşitli nedenlerle takma isim kullandığı biliniyor. Bunlardan belki de en bilineni Taylor Swift’in gizemli İsveçli kimliği Nils Sjöberg.

Ünlü şarkıcının Sjöberg ismini kullanarak (Calvin Harris’le birlikte) yazdığı ve Rihanna’nın seslendirdiği 2016 yapımı “This is What You Came For” hala popülerliğini koruyor.
 

 

Öte yandan Taylor Swift, takma isim kullanmada kesinlikle yalnız değil. Paul McCartney, Elton John ve John Lennon’ın da aralarında bulunduğu efsanevi müzisyenler ve hatta Coldplay gibi ünlü gruplar da çeşitli projelerde takma isim kullandı. İşte Billboard’un sıraladığı o isimler:

Coldplay

Coldplay’in plak şirketi Parlophone Records’un 2018’de resmi Twitter hesabından yaptığı bir single tanıtımı, çok sayıda dinleyiciyi şaşırtmıştı. Global Citizen yararına hazırlanan EP’nin bu parçası, Los Unidades adlı bir grubun rap şarkıcıları Jozzy ve Pharrell Williams’la düetiydi. Şaşırtıcı olansa bahsedilen grubun aslında Coldplay olmasıydı.
 


 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

David Guetta

Aslında Jack Back için David Guetta’nın alter egosu demek de doğru olur. Zira bu isimle 2018’de yayımlanan 12 parçalık mixtape, ünlü DJ’in pop kökenlerine döndüğünü düşündürmüştü.

Jack Back imzasıyla yayımlanan “Sometimes” parçası da Billboard’un Dans Kulübü Şarkıları listesinde 1 numaraya çıkmıştı.
 


Paul McCarthny

1990’larda The Fireman ismiyle Elektronik Dans Müziği (EDM) yaparak hayranlarını şaşırtan Paul McCarthny, kariyerinin erken dönemlerinde de takma isim kullanmıştı. Ünlü sanatçı, 1960’larda ünlenen Peter and Gordon grubunun “Woman” şarkısını Bernard Webb ismiyle yazmıştı.
 


Prince

Dünyaca ünlü pop ikonu Prince, takma isim konusunda epey üretkendi. Şarkıcı; Kenny Rogers, The Bangles, Sheena Easton ve Cyndi Lauper da dahil olmak üzere birçok müzisyen için şarkı yazdı. Bunu yaparken de Joey Coco, Alexander Nevermind ve Jamie Starr gibi isimleri kullandı.
 


Mick Jagger / Keith Richards

Müzik tarihinin en önemli ikililerinden Jagger ve Richards, Rolling Stones dışında, kendi isimlerini kullanarak da pek çok işe imza attı. Ünlü şarkıcı ve gitarist aynı zamanda "Glimmer Twins" takma ismiyle şarkılar da yazdı. Bu imzayı taşıyan projeler arasında 1982 tarihli Still Life albümü de var.
 


Elton John

Halk arasında “piano man” diye bilinen müzisyen, ortağı olan söz yazarı Bernie Taupin’le harika işlere imza attı. Ancak bazı harika işleri takma isimlerle imzaladı. İkili, 1976’da Kiki Dee için "Don't Go Breaking My Heart" parçasını yazmış, bu esnada da Ann Orson ve Carte Blanche isimlerini kullanmıştı.
 


John Lennon

Bir Beatles üyesi için gizlenmek zor olabilir ama imkansız değil. Zira John Lennon bunu bir süreliğine başarmış gibi görünüyor. Ünlü sanatçı, Elton John’un 1975’te yayımladığı “Lucy in the Sky with Diamonds” yorumunun gitar ve geri vokalinde Dr. Winston O'Boogie takma ismiyle yer aldı.
 

 

Independent Türkçe, Billboard

DAHA FAZLA HABER OKU