Oscarlı yönetmen Del Toro, Sinek II ve Chucky'nin Tohumu'nu neden reddettiğini açıkladı

Meksikalı ünlü yönetmen kendisine teklif edilen projelerde hangi unsuru dikkate aldığını açıkladı

Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro'nun yazıp yönettiği The Shape of Water, 2018'de En İyi Film Oscar'ını almıştı (Comicbook.com)

Pan'ın Labirenti ( El laberinto del fauno) ve Suyun Sesi (The Shape of Water) filmleriyle de tanınan Oscar ödüllü Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro'nun filmografisine bakan birisi, bu derece etkili ve farklı bir görsel dil kullanan yönetmenin neden daha fazla film çekmediğini merak edebilir. 

IndieWire'daki röportajına göre bunun nedenlerinden biri Del Toro'nun seçiciliği.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Del Toro röportajda kendisine geniş bir konu alanında projeler önerildiğini ve çekmeyi kabul etmediği projeler arasında Chucky'nin Tohumu (Bebek, Seed of Chucky) ve Sinek II (Fly II) gibi tanınmış korku filmleri de bulunduğunu açıkladı.

En büyük süper kahraman firmasından, Chucky'nin Tohumu'na kadar öneriler aldım. Size  yaşadığım en kötü hazırlık toplantılarından birinden bahsedeyim. Bu Sinek II filmi içindi. Kariyerimin hemen başında, sanırım 1992 ya da öyle bir şeydi. İçeri girdim ve oturdum. 'Sinek II hakkında ne düşünüyorsun?' diye sordular ve ben 'Bence bunu çekmemelisiniz' dedim. 'Niye?' dediler. Ben de "Çünkü birincisi çok iyiydi de ondan' yanıtını verdim. Bu kadardı.

Del Toro sözlerini şöyle sürdürdü:

İşimi yapmaya başladığımdan beri tek şeyi bilirim: O da, sadece sette ölmeye hazır olduğum filmleri kabul ettiğimdir. Çok ciddiye alırım filmlerimi. Dev bir robot filmi ya da bir aksiyon filmi olması fark etmez. Onu kabul etmemin bir nedeni, kişisel bir nedeni vardır. Kimse buna katılmak zorunda değil. Gişe için yarışmıyorum. Sadece gidiyorum ve diyorum ki 'İstediğim bu.' Filmim başarıya ulaşsa da ulaşmasa da şunu soruyorum: 'İstediğime ulaştım mı?'.

Del Toro'nun bahsini geçirdiği Chucky'nin Tohumu 2004'te vizyona girmişti. 

Meksikalı yönetmen bu projeyi kabul etseydi, ona cehennemvari yaratıklar ve onlara eşlik eden kederin yaratıcısı ve anlatıcısı unvanını kazandıran Hellboy filmini çekemeyecekti.

Del Toro şu anda psikolojik gerilim filmi Nightmare Alley ve ünlü Pinokyo masalının 1930'larda faşist yönetim altındaki İtalya'da geçen daha karanlık bir versiyonunun da aralarında olduğu yeni filmleriyle meşgul.

Ünlü yönetmen ayrıca Amerikalı ünlü yazar H.P. Lovecraft'ın Deliliğin Dağlarında (At the Mountains of Madness) hikayesini beyaz perdeye uyarlama hayalinin de hala canlılığını koruduğunu açıkladı.

 

Independent Türkçe, Comicbook.com

DAHA FAZLA HABER OKU