Venezuela, Guaido’nun yurtdışı seyahatlerinde harcadığı paranın kaynağını araştırıyor

Juan Guaido, 91 ülkeye gitti, 94 bin dolar harcadı. Maduro hükümeti, mal beyanı ile harcaması arasındaki tutarsızlık nedeniyle Guaido’nun 15 yıl kamu hizmetinden men edilmesine karar verdi

Venezuela Devlet Denetçiliği, 23 Ocak’ta kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido hakkında “kamu hizmetlerinden 15 yıl boyunca men” kararı verdi. Gerekçe olarak da yaptığı uluslararası seyahatler, bu seyahatlerde harcadığı paralar ile mal beyanı arasındaki tutarsızlık gösterildi.

Guaido hakkındaki kararı Venezuela Devlet Denetçiliği Başkanı Elvis Amoroso devlet televizyonundan açıkladı.

Venezuela Anayasası'na göre her milletvekilinin mal varlığını ve mali harcamalarını beyan etmek zorunda olduğunu söyleyen Amoroso, Guaido'nun devlet denetçiliğine yaptığı mal beyanında tutarsızlıklar olduğunu bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amoroso ayrıca, Guaido'nun 91 uluslararası seyahat gerçekleştirdiği ve 300 milyon Bolivar (94 bin dolar) harcama yaptığı bilgisini de verdi. 

Amoroso, Guaido’nun Ulusal Meclis başkanı olarak görevlendirilmediği halde 91 seyahat yaptığını ve bunun için 570 milyon Bolivar harcadığını, bu rakamı maaşıyla karşılamasının imkansız olduğunu aktardı. Hükümet yetkilisi, Ulusal Meclis başkanının 248 gün yurt dışında olduğunu hatırlatarak,"Bildirgesindeki verileri tahrif ettiği ve bildirimde bulunmadan uluslararası kuruluşlardan para aldığı tahmin ediliyor" dedi ve Guaido’yu kamu işlevlerini gasp etmekle suçladı: 

“Venezuela halkına ve ulusal mirasa zarar veren yabancı hükümetlerle eylemlerde bulundu.”

Maduro hükümeti, Guaido hakkındaki yolsuzluk iddialarını araştırmaya devam ediyor. Guaido’nun yurtdışında kaldığı oteller için Gümrük ve Vergi Dairesi Hizmetinden denetleme istendi. 
 




Guaido ise kararı tanımayacağını söyledi. Amoroso'nun ülkenin genel denetçisi olmadığını söyleyen muhalif lider, "Ancak meşru Meclis, bir genel denetçi atama yetkisine sahip" dedi.

ABD dahil 50’den fazla ülkede tarafından geçici başkan olarak tanınan Juan Guaido'nun herhangi bir gerekçe göstermeden bazı ulusal ve uluslararası kurumlardan para aldığı iddia edilmişti.

DAHA FAZLA HABER OKU