Game of Thrones’ta sona yaklaşırken... Demir Taht’a kim oturacak?

Oyunun tüm kilit karakterleri, açıklamalarıyla birlikte bu listede

Demir Taht sahibini buluyor

Nick Hilton - The Independent

Milyonlarca kişinin yıllardır beklediği an geldi çattı. Game of Thrones’un son sezonu 14 Nisan'da başlayacak.

2011’de yayınlanan ilk bölümünden bu yana izleyicileri ekran başına kilitleyen bol ödüllü, destansı diziden geriye toplam 432 dakikalık 6 bölüm kaldı. Büyük Westeros savaşındaki savaşçıların ödülü ise Demir Taht, yani Yedi Krallık’ın yönetimi.

Ancak, 2017 yazından beri ekranda görmediğimiz dizi için bazı hatırlatmalar yapmak gerek. Oyun sona yaklaşırken, tüm kilit karakterler ve Demir Taht’a çıkma ihtimalleri işte bu listede.

Jon Snow
 


Dizinin bir önceki sezonunda, Jon Snow’un kökeniyle ilgili büyük sır ortaya çıktı. Buna göre, Jon Snow, Ned Stark'ın gayrimeşru oğlu değil, Lyanna Stark ve Rhaegar Targaryan’ın meşru oğlu.

Çoğu izleyici, Snow’un Daenerys’in yatağındaki görüntüsüyle bu gerçeğin çatışmasından rahatsız oldu. Ancak, kökeni sayesinde, Demir Taht üzerindeki en meşru iddia, Snow’a ait. Hatta taht üzerindeki iddiası, bağlılık yemini ettiği ‘halası’ Daenerys’den bile daha meşru.

Ancak Jon’un en büyük sorunu da elindeki bu kozu bilmemesi. Bunu sadece arkadaşı Sam Tarly ve küçük kardeşi Bran biliyor. Bu sessiz ikili, böyle önemli bir bilgiyi çok geç olmadan Jon’a ulaştırabilecek mi?

Daenerys Targaryan
 


Dizinin yayınlanan son sezonuna dek, Yedi Krallık’a hükmedecek kişi Daenerys gibi görünüyordu. Sonuçta George R. R. Martin’in kitap serisinin adı da Buz ve Ateşin Dünyası. Buradaki buzun, Jon Snow’u mu yoksa zombi sürüsünü mü temsil ettiği bilinmese de ateşin Dany’i sembolize ettiği bariz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Essos’da geçirdiği sürede hem askeri hem de yönetsel becerilerini geliştirirken, Westeros’a tacı elde etmek için devasa bir hırs ve arayış içinde geldi.

Taht iddiası yeğeni Jon’un gerçek Targaryen varisi olduğunun ortaya çıkmasıyla zayıflayabilir. Ancak ikilinin ilişkisinde, kimin ejderhasının borusunun öttüğü ortada.

Cersei Lannister
 


Cersei ilk bölümden son sezona kadar hayatta kalmayı başaran tek kötü karakter. 2 kardeşini, yani Tyrion ve Jaime’yi iyilerin davasına kaptırdı bile. Şu anki planları da zombi tehdidiyle başa çıkmak için kurulan ittifakı aldatmayı içeriyor. 

Ancak, Targaryenlere vereceği herhangi bir hasar, sadece Gece Kralı’nın ordusunun yolunu açar. Ve bu adam, Lannister’ların prestijini önemseyecek gibi de görünmüyor. Bu açıdan, dizinin gerçek kurnazı Cersei’nin günleri sayılı.

Sansa Stark /Arya Stark / Bran Stark
 


Küçük Stark çocuklarının hayatta kalması, gerçek bir karaktere bürünme şansını yakalayamayan zavallı Rickon için daha çok üzülmemize neden oluyor. Gerçek şu ki Starkların hiçbiri, tacı alıp Kralın Şehri’ne taşınmak istemiyor. Uzun kürklü mantolar giyerek, narin Güneylilere nara atabildikleri Kuzey’i seviyor.

Bran için en iyi senaryo, ağaç veya Gece Kralı’nın vücudu yerine bir şatoda yaşaması olabilir. Sansa ise, gıptayla bakılan Kuzey muhafızlığını çoktan elde etmiş gibi görünüyor. Arya’ya gelince, o bir kaos insanı ve hangi önemli rolü oynayacağını kestirmek zor. Ancak -lütfen beni yanılt Arya- Küçük Konsey’le ekonomi sohbetleri ettiğini görmek de çok zor.

Gece Kralı
 


Gece Kralı Westeros’un ihtiyaç duyduğu güçlü lider olabilir mi? Sevilen karakterlerin kafalarını koparan, onları kalplerinden bıçaklayan ve boğazlarını kesen bir dizi için, Viserion’ın sırtında Red Keep’e gelen Gece Kralı’nın zaferi, uygun bir son olabilir. Dizinin yaratıcıları, bütünüyle simgesel bir son hazırlamak isterse, tacı verecekleri kişi Gece Kralı olmalı.

Kara Atlar
 


Doruk noktasındaki dizide, önemli roller oynayacak başka karakterler de var. Varys, Jorah, Theon ve Yara Greyjoy onlardan birkaçı. Ancak onların taca yaklaşmalarına imkan yok. Baratheon kanını taşıyan, Skins dizisinden tanıdığımız yakışıklı demirci Gendry’nin bile tahttaki iddiası daha güçlü.

Bu kısa sezonda ekranda görünme şansını elde edebilirlerse, Brienne, Bronn, Davos ve Gri Solucan da ortaya çıkabilir. Ancak onlar birer yönetici değil. Euron Greyjoy da tamamen kötü bir karakter olarak bir noktada kılıcın tadına bakacak.

Benim diğer favori karakterimse Eastwatch’ta yıkılan duvardan kurtulan, hem ateş yakabilme hem de ölümden dönebilme becerisiyle Ak Gezenlere karşı yararlı olacağını düşündüğüm, Işık Tanrısı rahibi Beric Dondarrion.

Karar
 


Senaristler, finali çılgınca ve beklenmedik bir şekilde yazmadıkları sürece -ki yaparlarsa tam puan- Jon ve Dany birlikte hüküm sürecek. Dizinin son karesi de taht odasına doğru ağır çekimle yeni evli çifti yan yana, aynı tacı giyerken gösterecek. Yani, ensest için en tatlı şekilde özür dilenecek.

Kendi adıma ‘Tüm Yetenekliler Bakanlığı’nı Kralın Şehri’nde görmek isterim. Arya’yı Kral Muhafızlarının başı, Yara’yı piyade eri, Davos’u kanun ve nizam adamı, Bronn’u hazineyi yöneten kişi ve Varys’ı yine istihbarat şefi olarak görmek güzel olurdu.

Baratheon kralları Robert, Joffrey ve Tommen bize bir şey öğrettiyse o da kral olmanın gerçekten iktidarda olmak anlamına gelmediği. Buzlar çözülünce, dizinin çok yönlü karakterlerinin hepsine haklarının verildiğini görmeyi umut ediyorum. Tabi oyundan sağ çıkarlarsa…
 


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/features

Independent Türkçe için çeviren: Özlem Sakın

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU