Bakan Koca: Asker uğurlamaları yapanlar, kendilerine iyilik, arkadaşlarına arkadaşlık yapmıyor

Koca, asker uğurlamalarında sosyal mesafeye uyulmamasıyla ilgili, “Arkadaşının vatani görevine pozitif tanı konmuş olarak başlamasını, hangi arkadaş ister?” dedi

Fotoğraf: Twitter

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde asker uğurlamaları sırasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığının görüntülerinin sosyal medyaya ve haberlere yansıması sonrası uyarılarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, uğurlamalar sırasında sosyal mesafe kuralına uyulmamasının askere giden kişiye iyilik olmadığının altını çizdi.

Koca şunları kaydetti:

COVID-19 tedbirlerine uyulmadan yapılan ASKER UĞURLAMALARI haberlerine giderek daha fazla rastlıyoruz. Uğurlamaları bu şekilde yapanlar, kendilerine iyilik, arkadaşlarına arkadaşlık yapmıyor. Arkadaşının vatani görevine pozitif tanı konmuş olarak başlamasını, hangi arkadaş ister?

İçişleri Bakanlığı tedbir alınmasını istemişti

İçişleri Bakanlığı, geçen ay valiliklere yolladığı yazıda, asker uğurlamasıyla ilgili tedbirlerin alınmasını, kurallara uymayanlara idari ve adli işlem yapılmasını istemişti.

Son günlerde sosyal medyaya ve haber kanallarına yansıyan görüntülerde, kalabalık asker uğurlamaları sırasında sosyal mesafeye uyulmadığı ve maske kullanılmadığı görülmüştü.

İstanbul Valiliği'nden de sosyal medyaya yansıyan asker uğurlaması görüntüleri sonrası açıklama geldi.

İstanbul'da yapılan asker uğurlamalarında kuralları ihlal edenler hakkında cezai işlem uygulandığının belirtildiği açıklamada, "İstanbullulardan, sağlık ve güvenliği olumsuz etkileyecek bu ve benzeri davranışlardan kaçınmaları konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz" denildi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU