Savcılıktan Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili açıklama: Olay yerinde araç çarpması emaresi bulunamadı

Baba Şaban Vatan aracın kızına başka bir yerde çarptığını iddia ediyor. Savcılık açıklamasında kazaya karıştığı iddia edilen aracın olay günü kullanılmadığının tespit edildiği belirtildi

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayet bürosunda oluşturulan 5 kişilik özel ekibin Rabia Naz'ın ölümünü araştırdığını belirtti / Fotoğraf: İHA

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili iddialar üzerine yazılı açıklama yaptı.

Baba Şaban Vatan’ın kızının araba çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği ve failin gizlenmek istendiği iddiasına değinilen açıklamada, “Olay yerinde yapılan incelemelerde kan izi, fren izi ve araç çarpmasına ilişkin herhangi bir delil ve emare bulunamamıştır” denildi. Savcılık, kazaya karıştığı öne sürülen aracın ise olay günü kullanılmadığının tespit edildiğini ifade etti.

"Ayakkabısının altındaki çimento çatıda da bulundu"

Rabia Naz’ın ayakkabılarının altında beyaz çimento veya alçıya benzer izler bulunduğu belirtilen açıklamada “Olay yerinde yapılan incelemede, ölenin ikametinin bulunduğu binanın çatı kapısının açık olduğu, kapının arkasında bir beyaz çimento torbasının bulunduğu, zeminin farklı yerlerinde de beyaz çimento kalıntılarının yer aldığı görülmüştür. Ölenin okul çantası, çatı kapısının sol tarafında bulunmuştur” ifadelerini yer verildi.

Baba Şaban Vatan ve avukatları Rabia Naz'ın çantasının ilk incelemede çatıda olmadığını, 6 saat sonra eve birkaç polisin geldiğini ardından çantanın çatıda görünür bir yerde bulunduğunu savunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ölüm yüksekten düşme olgusuyla uyumlu"

Savcılık açıklamasında Adli Tıp Kurumu'ndan alınan iki rapora göre ölümün genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği ve bunun da yüksekten düşme olgusuyla uyumlu olduğunun tespit edildiği belirtiliyor. 

Çatıdan yola atlayabilir mi?

Rabia Naz'ın babası ve avukatları 11 yaşında ve 70 kilogram ağırlığında bir çocuğun çatıdan atlayarak sundurmayı aşıp yola ulaşamayacağını savunuyor. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında bu iddianın da araştırıldığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"İkametin çatısı ile küçük Rabia'nın yaralı olarak bulunduğu yer arasında binanın altındaki işyerine ait bir sundurma bulunmaktadır. Ölenin bu sundurmaya çarpmadan yere düşmesinin doğurduğu tereddütler karşısında olay yerinde keşif yapılmış ve teknik bilirkişiden rapor alınmıştır. Teknik bilirkişi, hızlanarak atlaması halinde küçük Rabia'nın bulunduğu yere düşebileceğini mütalaa etmiştir."

"Şaban Vatan gözaltına alınmadı"

Açıklamada Şaban Vatan'ın bazı akrabalarını tehdit ettiği yönünde Görele Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet başvuruları yapıldığı belirtildi. Son olarak 11 Şubat'ta kardeşinin başvurusu üzerine Şaban Vatan hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Bu soruşturma kapsamında ilgilinin psikiyatrik rahatsızlıkları bulunduğu kardeşi tarafından iddia olunmuştur. Resmi kurumlar nezdinde yapılan araştırmaların iddiaları doğrulaması üzerine, ilgilinin cezai ehliyeti bulunup bulunmadığının tespiti amacıyla rapor alınmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kanunen zorunlu olan bu işlemlerin kamuoyuna 'gözaltına alınma' olarak yansıtılması üzüntüyle karşılanmıştır."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Giresun Başsavcılığı soruşturmayı titizlikle yürüterek her ihtimali değerlendiriyor" dedi. Gül süreci yakından takip ettiklerini belirterek "Olayı aydınlatacak olan yegane merci savcılık makamıdır; güveniyoruz" ifadelerini kullandı. 


"Savcı değiştirilmedi, tayin istedi" 

Soruşturmaya bakan savcının resen değiştirildiği iddiasının yalanlandığı açıklamada, ilk savcının evlenmesi nedeniyle Mayıs 2018’de tayinini istediği ifade edildi.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

 

DAHA FAZLA HABER OKU