Mercedes'ten "Black Lives Matter" hareketine destek: Irkçılığı protesto etmek için siyah araçla yarışlara katılacak

Formula 1 takımlarından Mercedes, ABD'de George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesinin ardından ırkçılığa karşı "Black Lives Matter" hareketine destek verdiğini ve yarışlara siyah araçla katılacağını açıkladı

Mercedes'in bu sezon kullanacağı araç siyah olarak tasarlandı ve üzerine "Irkçılığı bitirin" yazısı yazıldı / Fotoğraf: @MercedesAMGF1

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesinin ardından düzenlenen ırkçılık karşıtı gösterilere damga vuran "Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir)" hareketine Formula 1 takımlarından Mercedes de katıldığını duyurdu.

Mercedes'ten yapılan açıklamada, ırkçılığa karşı başlatılan "Black Lives Matter" kampanyası hatırlatılarak, takımın her türlü ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı durduğu bildirildi.

Açıklamada ayrıca takımın bu kapsamda 2020 sezonu için bazı değişikliklere gittiği, geleneksel gümüş rengi yerine siyah renkli araçla yarışılacağı ve araçta "Irkçılığı bitirin" yazısının yer alacağı aktarıldı.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mercedes pilotlarından Büyük Britanyalı Lewis Hamilton, Lewis Hamilton, 25 Mayıs'ta ABD'de öldürülen George Floyd için sessiz kalanlara 1 Haziran'da tepki göstermişti.

Instagram hesabından bir açıklama yayınlayan Büyük Britanyalı pilot, şu ifadeleri kullanmıştı: 

Bazılarınız en büyük yıldızlarsınız ama adaletsizliğin ortasından sessiz kalıyorsunuz. Beyazların egemen olduğu bir spor olan benim endüstrimdeki kimseden hiçbir işaret yok. Ben beyaz olmayan insanlardan biriyim ve burada yalnız başıma duruyorum. Irkçılık bütün dünya için bir sorun. Sadece Amerika'da değil, İngiltere'de, İspanya'da, İtalya'da, her yerde var. Azınlıklara davranış şekli değişmeli. Kalplerimizde ırkçılık ve nefretle doğmadık, bunlar bize öğretildi.

Hamilton paylaşımında, şiddet olaylarına karşı olduğunu da belirterek, barışçıl gösterileri desteklediğini belirtmişti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda ilk yarış, 5 Temmuz'da Avusturya'da yapılacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU