Soylu: PKK ile iltisaklı adaylar seçilirse açığa alınacak

Süleyman Soylu “Ben İçişleri Bakanı’yım, adamın terörle ilgisini gördüğüm andan itibaren suç duyurusunda bulunurum, dosyasını açtırırım, hemen açığa aldırırım" şeklinde konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu / Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Muhalefetten 178 aday hakkında PKK'dan adli işlem var, 45'i hakkında FETÖ'den, 4'ü hakkında aşırı sol örgütlerden, 4'ü hakkında DEAŞ'tan" açıklaması yaptı.

TRT Haber'de Basın Kartı programında konuşan Soylu, PKK ile iltisak ve irtibatlı olmakla suçladığı adayların seçilmeleri halinde açığa alınacağını söyledi. Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Bunların hiçbirisi belediye meclis üyeliği yapamazlar. Bunların PKK ile hala iltisakları ve irtibatları söz konusudur. Biz hepsini açığa alırız. Ben İçişleri Bakanı’yım, adamın terörle ilgisini gördüğüm andan itibaren suç duyurusunda bulunurum, dosyasını açtırırım, hemen açığa aldırırım."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanı'nın bugün İstanbul Beyoğlu’nda düzenlediği mitingde de hedefinde muhalefet partileri vardı. Soylu muhalefetin fişleme listesine itiraz edemediğini savundu:

"Açık açık hepsini söyledik. Bir tanesine itiraz edemiyorlar. Bir tane bu PKK'lı değildir diye itiraz edemiyorlar. Söyledikleri şu, 'O zaman Yüksek Seçim Kurulu buna niçin izin verdi?' Yüksek Seçim Kurulu’na müracaat eder... Sen bak bakalım, ben İçişleri Bakanı'yım. Bu PKK'lılar seçilirlerse göreve başlayabilirler mi, başlayamazlar mı? Siz bana sorun. Terör örgütü ile iltisaklı, terörle irtibatlı hiç kimseye bu ülkede bu payeyi verdirmeyiz. Ne söylerse söylesinler. Ne ortaya koyarlarsa koysunlar. Bu ülkede bir daha kaseti başa sardırmayız."
 

DAHA FAZLA HABER OKU