Jeremy Corbyn’e yumurtayla saldıran Brexit destekçisine hapis cezası

31 yaşındaki John Murphy, İşçi Partisi liderine saldırırken “Oylara saygılı ol” diye bağırmıştı

Corbyn, İngiltere'de düzenlenen "Camimi Ziyaret Et Günü" etkinlikleri kapsamında gittiği camide güllerle karşılanmıştı / Fotoğraf: Reuters

Jeremy Corbyn’e yumurtayla saldıran Brexit destekçisi John Murphy 28 gün hapis cezasına çarptırıldı.

31 yaşındaki zanlı, İşçi Partisi liderine Kuzey Londra’daki Finsbury Park Camii’ni ziyareti sırasında saldırdığını kabul etti. 

Kararı açıklamadan önce Murphy’yi uyaran Sulh Ceza Mahkemesi Bölge Yargıcı Emma Arbuthnot, zanlıya verilen hapis cezası kararının, “milletvekillerine karşı saldırıların durdurulması” adına açık bir mesaj olduğunu vurguladı. 

Savcı Kevin Christie de mahkemede, Corbyn’in camide ayakkabılarını çıkarıp eşi Laura Alvarez’in yanına oturduğu sırada alnının sağ tarafında bir darbe hissettiğini ve Corbyn’e vuran şahsın “Oylara saygı duy” diye bağırdığını aktardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu arada Corbyn, Sulh Ceza Mahkemesi’ne sunulan ifadesinde, camilerin halka açık olduğu "Camimi Ziyaret Et" gününde yaşanan yumurtalı saldırı karşısında “şok ve şaşkınlık” yaşadığını belirtti.

İşçi Partisi lideri, “Bu tür saldırılar, her şeyden önce seçilmiş temsilcilerle onları seçenlerin arasına engel koyar. Güvenliğimi gözden geçiriyor ve önlemleri artırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Corbyn, 3 Mart’ta İşçi Partisi'nin Gölge İçişleri Bakanı Diane Abbott’la birlikte seçim bölgesinde yer alan Finsbury Park Camii’ni ziyaret etmiş, yakınlardaki Müslüman Refah Evi’ne geçtiği sırada burada saldırıyı uğramıştı. 

Olay, İngiltere'de Brexit’le ilgili tartışmaların alevlendiği bir sırada ve muhalefetteki İşçi Partisi’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine dair 2. referandum çağrısı yapmasından yaklaşık 1 hafta sonra yaşanmıştı.

Öte yandan Finsbury Park Camii daha önce, Haziran 2017’de aşırı sağcı radikal Darren Osborne’un düzenlediği ölümcül terör saldırısıyla gündeme gelmişti. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU