Washington’da imza atılırken İsrail Gazze topraklarını vuruyordu

ABD Başkanı Trump, Golan Tepeleri’ni İsrail toprağı olarak kabul eden kararnameyi imzaladığı dakikalarda İsrail Gazze’ye saldırı başlattı

Fotoğraf: AA

Gazze Şeridi'nden pazartesi günü atılan bir roketin Tel Aviv'in kuzeyindeki bölgede bir eve düşmesinin ardından İsrail ordusu dün gece Hamas'a ait hedefleri vurmaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırılarda Gazze'de en az üç bina vuruldu, bu binalar arasında Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Gazze'deki ofisinin de bulunduğu belirtildi. Gazze'deki Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası da İsrail'in düzenlediği saldırılara karşılık Gazze sınırı yakınlarındaki İsrail beldelerine roket atışları gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada İsrail'in saldırılarında şu ana kadar en az 7 Filistinlinin yaralandığı açıklandı.

Hamas, Mısır'ın ara buluculuğunda Gazze'de ateşkes sağlandığını duyurdu.
 


Sözcü Fevzi Berhum, harekete bağlı Aksa'nın Sesi Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Mısır'ın, İsrail ile Filistin direniş grupları arasında ateşkes sağlama çabaları başarılı oldu." ifadelerini kullandı ve ateşkesin yürürlüğe girdiğini belirtti.

İsrail ya da Mısır tarafından konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

İsrail savaş uçaklarının ateşkese rağmen Gazze'de çeşitli noktaları bombalamayı sabaha kadar sürdürdüğü haberleri geldi. Savaş uçaklarının 50 hava saldırısı düzenlediği açıklandı.

DAHA FAZLA HABER OKU