"CNN International, CNN Türk için soruşturma başlattı"

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, CHP hakkında yalan haber yaptığı iddiasıyla CNN Türk hakkında soruşturma başlatılması için CNN’e mektup göndermişti

CHP, CNN Türk şikayet etmek için CNN International'a bir mektup daha gönderdi

CHP’nin ABD temsilcisi Yurter Özcan Twitter hesabından yaptığı açıklamada CNN yöneticilerinden bir e-posta geldiğini söyledi. Özcan epostada soruşturma sürecinin başlatıldığının belirtildiğini ifade etti.


CHP’li Özcan daha önce Hürriyet ve CNN Türk’ün HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek CNN’e mektup göndermişti. Haber, Hürriyet ve CNN Türk tarafından “HDP Eş Genel Başkanı Temelli’den açık açık itiraf ve tehdit: ‘İstanbul ve Ankara’yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek’“ başlığıyla verilmişti. Ancak Sezai Temelli’nin bu şekilde ifadeleri olmadığı ortaya çıkmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN yönetimi tarafından kendilerine resmi bir yanıt gönderileceğini söyleyen Yurter Özcan bu yanıtı beklemeden bir mektup daha gönderdiğini açıkladı.

İkinci mektupta da Sabah gazetesinin CHP’nin PKK’lı oldukları iddia edilen adaylarının fişleme listesinin CNN Türk tarafından kullanıldığı yer alıyor. Özcan'ın ikinci mektubundaki ifadeleri şu şekilde:

 “2 gün önce AKP’ye yakın Sabah gazetesinin bir haberini kullanan CNN Türk, bir liste yayımlayarak bazı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adaylarının terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Türkiye’de herhangi bir seçimde aday olabilmek için Adalet Bakanlığı’ndan temiz sicil kaydı alınarak, başvuruda bulunmak gerekir. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu’nun da ilgili kişilerin adaylığını onaylaması gerekir. Türkiye’deki kanunlara göre, terör suçundan mahkum olanlar hiçbir şekilde seçimlerde aday olamazlar.
Yukarıda saydıklarımı göz önüne alırsak, CNN Türk’ün art niyetli Sabah haberini niçin kullanabilmiş olduğu ile ilgili ihtimaller şöyle:
A) CNN Türk, Türkiye’deki kanunları bilmiyor.
B) CNN Türk, Adalet Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Türk yargısını işini doğru yapamamakla ve ‘teröristlere’ seçimlerde adaylık yolu açmakla suçluyor.
C) CNN Türk, bilinçli ve kasıtlı birşekilde, yalan ve ahlaksız bir haber yaparak AKP rejiminin Türkiye’deki muhalefet partilerinin terörist örgütlerle işbirliği yaptığı söylemine destekte bulunuyor.”

 

DAHA FAZLA HABER OKU