Hamile karısını öldürmek için 'baby shower' partisine uçakla daldı

Görgü tanıkları, adamın çarpmadan önce eşiyle şiddetli biçimde kavga ettiğini söyledi

Güney Afrika’da bir pilot, çaldığı uçakla hamile karısını öldürmeye çalıştı. Cumartesi günü Bostvana’daki uçuş kulübünde verilen ‘Baby Shower’ partisini (doğum öncesi parti) basan adam, bir süre tehlikeli şekilde alçaktan uçtuktan sonra kulüp binasına çarptı.

Partideki onlarca konuk, 'tehditkar biçimde' gerçekleşen alçak uçuşla birlikte partiden ayrıldı.

Uçağın kulüp binasına çarpmasıyla bina alevler içinde kalırken, Charl Viljoen adlı pilot, hayatını kaybetti. Binanın yanı sıra, park halindeki 13 araç da tahrip oldu.

Görgü tanıklarına göre, 38 yaşındaki Viljoen, olaydan önce, davet edilmemesine rağmen Matsieng Havaalanı’ndaki partiye geldi. Burada karısıyla hararetli bir tartışmaya tutuşan adam, kadına vurdu.

Matsieng Uçuş Kulübü de Bay Viljoen'in kulüpteki partiye 'davetsiz misafir' olarak geldiğini doğruladı. 
 




Kulüp yetkililerinin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Pilotun öğle vakti, eşiyle tartıştığı söylendi. Ardından, 18.15’te uçak Matsieng Havaalanı’na yaklaştı ve kontrol kulesinin yanındaki tesisleri geçerek, birçok kez alçak uçuş yaptı. Pilotun niyetini anlayan kulüp görevlileri, yaklaşık 60 kişinin tahliye edilmesini sağladı.

Öte yandan, Güney Afrika’nın Citizen gazetesine göre, bazı tanıklar eşler arasında herhangi bir tartışma ya da fiziksel müdahale olmadığını iddia ediyor.

Çarpışmada ölen pilotun bir oğlu olduğu ve aslen Güney Afrika'daki Kuzey Kap’tan geldiği söyleniyor.

Viljoen’in Facebook sayfasındaysa, Ekim’de Kalahari Hava Hizmetlerin'de sözleşmeli pilot olarak çalışmaya başladığı ve daha önce Güney Afrika'nın başkenti Pretoria’da Blue Chip Havacılık Okulu'na gittiği belirtiliyor.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/africa

Independent Türkçe için çeviren: Beşire Korkmaz

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU