Kızının ölümünü aydınlatmak için yardım beklediği Canikli şikayet etti, Rabia Naz'ın babası ifadeye çağrıldı

Mahkeme tarafından akıl hastanesine yatırılmak istenen baba Şaban Vatan olayın örtbas edilmek istendiğini iddia ediyor

Giresun’da geçen yıl hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, AK Parti Milletvekili Nurettin Canikli’nin şikayeti üzerine ifadeye çağrıldı.

Şaban Vatan “Canikli hani yardımcı olacaktı? Yanımızda olmasını beklerken suç duyurusunda bulundu” diye konuştu. GazeteduvaR’a açıklamalarda bulunan Şaban Vatan şunları söyledi:

“Kızımın faillerini ararken bana deli gömleği giydirilmeye çalışılıyor. Ayın 25’inde bana deli gömleği giydirilmeye çalışılırken bugün, 25’inde de Nurettin Canikli Bey hakkımda suç duyurusunda bulunuyor. Ben Nurettin Canikli olayı örtüyor diye iddia ediyorum. Benim iddiamın doğru olup olmadığı neden araştırılmıyor?”

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçti. Aile ise kızları Rabia Naz’ın intihar sonucu değil bir arabanın çarpması sonucu öldüğünü ve olayın hükümete yakın yetkililer tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını iddia ediyor. Olayın ilk gündeme gelmesi de baba Şaban Vatan’ın kızı için bir miting düzenlemesiyle oldu.

Şaban Vatan sosyal medyada yayınladığı videolarda evlerinin çatısından 11 yaşındaki bir çocuğun atlayıp yola o şekilde düşemeyeceği görüşünü dile getiriyor. Ayrıca olay yeri incelemenin Rabia Naz’ın çantasını evin çatısında bulamadığını ve 6 saat sonra birkaç polis eve gelip gittikten sonra çantanın çatıda görünür bir yerde bulunduğunu söylüyor. 

Dosyanın kapatılmaya çalışıldığını savunan Şaban Vatan birkaç gün önce de kardeşi Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerine gözaltına alınmıştı. Baba Şaban Vatan, kardeşinin AK Partili Canikli ile görüşmesinden sonra kendisine gelip “Olayı büyütmeyelim” dediğini iddia etmişti.

Şaban Vatan, kızına ilçe belediye başkanının yeğeninin kullandığı bir arabanın çarptığını iddia ediyor. Ve Nurettin Canikli’yi olayın üstünü örtmeye çalışmakla suçluyor.

Giresun Başsavcılığı bu iddialar üzerine basına açıklama yapmış, soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğünü belirterek, iddiaları reddetmişti. AK Partili Canikli de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Rabia Naz’ın babasının iddialarını yalanlamıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU