Gebze Cezaevi'nde tutuklu Ayten Beçet intihar etti

24 yaşındaki Beçet’in, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle intihar ettiği öne sürüldü. Geçen hafta da Zülküf Gezen Tekirdağ Cezaevi’nde intihar etmişti

24 yaşında Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde intihar eden Ayten Beçet / Kaynak: Twitter

Yeni Yaşam internet sitesinin haberine göre 6 yıldır tutuklu olan Ayten Beçet, sabah saat 5 sularında kendini asarak intihar etti. Avukatlarla görüşen diğer tutuklular Beçet’i sonradan fark ettiklerini, müdahale ettiklerini ancak geç kaldıklarını söyledi.

Beçet’in, Abdullah Öcalan’a tecridin kaldırılması talebiyle intihar ettiği iddia edildi. 

Ayten Beçet’in cenazesi bu sabah cenaze aracıyla cezaevinden çıkarıldı. Ayten Beçet’in cenazesinin İstanbul Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü öğrenildi.

Siirtli olan ve Gaziantep’te oturan Ayten Beçet’in ailesi İstanbul’a doğru yola çıktı. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki mitingde yaptığı konuşmada  “Adalet Bakanlığı’na ve hükümete bir kez daha sesleniyoruz. Daha kaç insanın yaşamını yitirmesine göz yumacaksınız, tecridin kaldırılması yönünde daha ne kadar ketum olacaksınız?” dedi.

Bir haftada 2 mahkum intihar etti

17 Mart’ta da Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu Zülküf Gezen intihar etmişti. HDP’den yapılan açıklamaya göre intiharın sebebi Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmekti.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ise cenaze törenine katılım olmaması için gece defnedilen Zülküf Gezen’in “fedai eylemi” gerçekleştirdiği yönündeki haberleri yalanlamıştı. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU