‘Dünyanın en zayıf köpeği’ Eric, bir deri bir kemik halde bulundu

Zavallı hayvanın hayatta kalabilmek için cam parçaları ve pil yediği ortaya çıktı

Tom Barnes – The Independent 

“Dünyanın en zayıf köpeği”, İngiltere'nin Lancashire şehrinde bir evde terk edilmiş halde bulundu. 

Kraliyet'e ait Hayvanlara Eziyeti Önleme Topluluğu (RSPCA) çalışanları, 3 hafta önce Accrington'da bulunan ve Eric adı verilen köpeğin karnını doyurabilmek için pil ve cam parçaları yediğini söyledi.

Vatandaşların bahçede fark ettiği Eric, bitkinlikten neredeyse yere yıkılmak üzereydi. Uzman veterinerler, derisinin altından göğüs kafesi bile görülen köpeği özel bakıma aldı.

RSPCA muayene memuru Nina Small, “Bugüne kadar yaşayan en zayıf köpek olan Eric’in tırnakları çok büyümüştü, bulunduğunda neredeyse tamamen idrara bulanmış haldeydi. Dışkısından, 50 peni büyüklüğünde metal ve cam parçalarıyla bir parça pil çıktı. Bana öyle geliyor ki gözden uzakta garaj ya da baraka gibi bir yere kapatılan Eric, ağzına alabildiği şeyleri yemiş” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koruyucu bakıma alınan Eric’in artık birkaç adım atabilir duruma geldiğini belirten Small, “Tehlikeyi atlatmış görünüyor. Ancak önünde daha uzun bir yol var” şeklinde konuştu. 

Veteriner ekibin uyguladığı özel beslenme programı sonrası sağlık durumu iyiye giden Eric, bulunmasının üzerinden geçen süre zarfında en az 1 kilo aldı.



Öte yandan köpeği kimin bu hale getirdiğiyle ilgili bilgi sahibi insanlara ulaşmaya çalışan hayvan hakları kuruluşu RSPCA, sorumluları tespit etmek adına Eric’in o bahçeye nasıl atıldığını gösteren kamera görüntülerinin kendilerine iletilmesini istedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU