Nazım Hikmet Kültür Merkezi: Hikmet Sami Türk varsa salon yok

Kültür Merkezi, salonlarında yapılacak hukuk konferansında Hikmet Sami Türk’ün konuşmacı olarak katılacağını öğrenince organizasyonu son anda iptal etti

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin İzmir’deki bir salonu “Hukuk Alemi” isimli bir oluşum tarafından konferans düzenlemek için kiralandı. Kiralama işlemi 23 Mart 2019 günü yapılacak konferanstan bir gün önce Nazım Hikmet Kültür Merkezi tarafından iptal edildi. Gerekçe olarak konferansta konuşmacı olan Hikmet Sami Türk gösterildi. Yapılan yazılı açıklamada Hikmet Sami Türk’ün, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin herhangi bir binasına giremeyeceği söylendi. 


Konferansı düzenlemek isteyen Hukuk Alemi platformunun Twitter hesabında ya da internet sitesinde iptal kararı ve gerekçesiyle ilgili bir açıklama yok. Etkinlik tarihinden 2 gün önce (21 Mart) yapılan afişli duyuru var. İzmir Büyük Hukuk Etkinliği ismi verilen o duyuruda Hikmet Sami Türk ile birlikte 4 konuşmacının daha konferansta olduğu görülüyor.  
 


Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin açıklamasında “19 Aralık katliamının baş sorumlusu” olarak yer verdiği Hikmet Sami Türk’ün konuşmasının başlığı “Anayasa’ya aykırı Anayasa değişiklikleri”

19 Aralık 2000'de ne olmuştu?

20 Ekim’de Cezaevlerindeki siyasi mahkumlar hapishanelerde koğuş sisteminin yerine getirilmek istenen F tipi cezaevi uygulamasına karşı süresiz açlık grevine başladı. Açlık grevleri 45. günde ölüm orucuna dönüştürüldü. 19 Aralık’ta 20 cezaevinde, aynı anda operasyon başlatıldı. 3 gün süren operasyonlarda 2’si asker 30'u tutuklu ve hükümlü 32 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. Operasyonun sürdüğü saatlerde, dönemin DSP’li Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, operasyonun adını “Hayata Dönüş Operasyonu” olarak açıkladı.

DAHA FAZLA HABER OKU