İstanbul için film zamanı... İstanbul Film Festivali'nin biletleri satışa çıktı

5-16 Nisan tarihlerinde düzenlenecek etkinliğin biletleri satışa çıktı. Festival her yıl olduğu gibi bu yıl da, yakın dönemin dikkat çekici yapıtlarını seyirciyle buluşturacak

Hafta içinde sadece belirli kart sahiplerine yapılan satışlar bu sabah herkese açıldı. Takvimin netleştiği etkinlikte, geçtiğimiz ay 69’uncusu düzenlenen Berlin Film Festivali’nden ödülle dönen yapımların da aralarında bulunduğu 187 film sinemaseverlerle buluşuyor.

Öne çıkan yapımlar arasında High Life, Kız Kardeşler, Yüzleşme, Eşanlamlılar ve Elveda Oğlum da var.

High Life:

Claire Denis’in yönetmen koltuğuna oturduğu filmde ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalan suçluların bu cezadan kaçmak için uzaydaki bir görevi kabul etmeleri anlatılıyor. Suçlular, uzayda insan üreme deneyinin bir parçası olmayı kabul ediyor. Ancak içinde bulundukları uzay gemisi, kozmik ışın yağmuruna maruz kalınca işler zorlaşıyor ve olaylar gelişiyor.

Filmin başrollerinde Robert Pattinson, Juliette Binoche, André 3000, Mia Goth, Agata Buzek ve Lars Eidinger oynuyor.

High Life, 2018 San Sebastian-Fipresci ve Gent-En iyi Müzik ödüllerinin de sahibi olan film, 6 Nisan Cumartesi günü 21:30’da Atlas Sineması ve Rexx Salon’da izleyicilerle buluşuyor.


 

Kız Kardeşler:

Dünya prömiyeri 69. Berlin Film Festivali’nde gerçekleşen “Kız Kardeşler” de İstanbul Film Festivali’nde yer alacak yapımlar arasında. 

Filmde annelerinin ölümünün ardından evlatlık verilen kız kardeşlerin savrulan hayatı, yeni düzenlerine adapte olamamaları ve babaocağına geri gönderilmelerini konu ediyor. Başrolde Cemre Ebuzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan, Kubilay

Tunçer, Hilmi Özçelik ve Başak Kıvılcım Ertanoğlu yer alıyor.

Yönetmen Emin Alper’in Berlinale’de Altın Ayı ödülü için yarışan filmi Türkiye’de ilk kez 13 Nisan Cumartesi günü Atlas Sineması’nda 21:30’da seyirciyle buluşuyor.

 

 

Yüzleşme (Grace A Dieu):

Fransız sinemasının öne çıkan yönetmenlerinden François Ozon’un Berlin Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü alan filmi “Yüzleşme”, 38. İstanbul Film Festivali’nin öne çıkan yapımlar arasında.

Çocuk istismarını konu eden film, “Tanrıya Şükür” ismiyle de biliniyor. Gerçek bir olaydan esinlenilerek beyaz perdeye taşınan Yüzleşme’de, Katolik Kilisesi’ndeki pedofili vakalarına kurbanların gözünden bakılıyor. Filmde, kilisede çocukken yaşadıkları tacizin hesabını sormak isteyen üç adamın hikayesi konu ediliyor.

Yüzleşme’nin başrollerinde Melvil Poupaud, Denis Menochet, Swann Arlaud, Eric Caravaca, François Marthouret, Bernard Verley, Martine Erhel, Josiane Balasko ve Helene Vincent rol alıyor.

Filmin İstanbul Film Festivali’ndeki ilk gösterimi ise 11 Nisan Perşembe günü 21:30’da Rexx Salon’da.

 

 

Eşanlamlılar (Synonymes):

69. Berlin Film Festivali’nden Altın Ayı ödülüyle dönen “Eşanlamlılar” filminde ülkesi İsrail’den kaçıp Fransa’nın başkenti Paris’e giden bir gencin yaşadığı zorluklar, kökenlerini silip Fransalı olma çabası ve kimlik bunalımı anlatılıyor.

Yönetmen Nadav Lapid’in hayatından izler taşıyan filmin başrollerinde ise Tom Mercier, Quentin Dolmaire ve Louise Chevillotte bulunuyor.

Eşanlamlılar filminin festivaldeki ilk gösterimi ise 5 Nisan Cuma 16:00’da City’s Sineması’nda.

 

 

Elveda Oğlum (Di Jiu Tian Chang): 

69. Berlin Film Festivali’nden “En iyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödülleriyle dönen “Elveda Oğlum” filminde, Çin’in tek çocuk politikasından etkilenen bir ailenin hayatı konu ediliyor. 

Ailenin 30 yıllık süreçte yaşadıklarının anlatıldığı filmin yönetmen koltuğunda Wang Xiaoshuai otururken, başrollerinde Yong Mei ve Wang Jingcun bulunuyor.

Filmin İstanbul Film Festivali'ndeki ilk gösterimi ise 5 Nisan Cuma günü Kadıköy Sineması’nda 21:30’da. 

 

 

Kült filmlerin yönetmeni Stanley Kubrick unutulmadı

Festivalde, yönetmen Kubrick de ölümünün 20. yılında anılacak. Festival, "Sinemaya yön veren isimler" arasında gösterilen Kubrick'in 13 filmlik bütün seçkisini bir arada görebilme fırsatı sunacak.

 

38. İstanbul Film Festivali'nin ilk günkü programı ise şu şekilde:

 

 

5-16 Nisan arasındaki etkinliğin detaylı programı için linke tıklayabilirsiniz.

 

DAHA FAZLA HABER OKU