Ayşenur Arslan otelden emniyete götürüldü… Emniyet “gözaltı” haberlerini yalanladı “tebligat” dedi

Gazeteci Arslan panel için gittiği Eskişehir'de otele girerken gözaltına alındı. Sebep olarak 2018 yılında hakkında açılan bir davaya katılmadığı için çıkarılan yakalama kararı gösterildi

Ayşenur Arslan - Gazeteci / Fotoğraf: Twitter

Yakalama kararının, aynı gün sabah Halk TV’de programını yaptıktan sonra Eskişehir’e gittiğinde uygulamaya konulmasını yine Halk TV duyurdu. Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ilk açıklamasında şunları söyledi:

“Sürmekte olan bir davaya ilişkin gözaltına alındı. Eskişehir'de panele gitmişti. Bu geceyi emniyette geçirecek. Gözaltına almadan tebligat da yapılabilirdi. Türk medyasının ablasının bu şekilde gözaltına alınması artık ayıp. Saygıdeğer bir gazeteci.Ayşenur Arslan dün de ekrandaydı, bu sabah da ekrandaydı. Neden Eskişehir'de gözaltına alındı?Yarın da hafta sonu. Muhtemelen pazartesi gününe kalacak. Umarım bir an önce bırakırlar."

Ayşenur Arslan’ın gözaltına alındığına dair haberler üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı:

“Emniyet güçlerimiz tarafından 22 Mart günü saat 19.00 sıralarında kendisine adli bir konu ile ilgili tebligat yapılmıştır. Gözaltına alındığına dair haberler tamamen asılsızdır.”

Emniyetten serbest bırakılan Ayşenur Arslan önce Halk TV yayınına bağlandı:

“Şu anda ben oteldeyim bir problem yok. Gözaltı işlemi sona erdi, yarın ifade vermeye gideceğim. Eskişehir Belediyesi, avukatlar, milletvekilleri, CHP Genel Merkezi hakikatten alarma geçtiler ve ellerinden geleni yapıyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum”

Arslan hakkındaki davadan haberi olmadığını söyledi:

“Halkı kin, nefret ve suça teşvik etmişim. Bunu nasıl, niçin yapmışım hiçbir fikrim yok açıkçası. Dava açılmış haberim yok. Sadece bu kadarını biliyorum. 40. Asliye Ceza, halkı kin ve nefretle suç işlemeye teşvik etmişim.”

 Ayşenur Arslan emniyetten ayrıldıktan sonra attığı tweet'te "sizler sayesinde gözaltı süreci tebligata dönüştü" dedi ve teşekkür etti. 
 

 

DAHA FAZLA HABER OKU