Trump’ın Golan açıklamasına bir yanıt da AB’den geldi: İsrail egemenliğini tanımıyoruz

"ABD'nin Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyacağını" duyuran Trump'a tepkiler sürüyor

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Trump'ın  "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi" mesajının ardından AB ve Arap Birliği'nden de tepki geldi.

Konuyla ilgili Reuters'a konuşan Avrupa Birliği (AB) sözcüsü, "Avrupa Birliği'nin pozisyonu değişmedi. AB, uluslararası hukuka uygun olarak, Golan Tepeleri de dahil olmak üzere İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu bölgelerdeki egemenliğini tanımıyor ve bunları İsrail toprağının bir parçası olarak görmüyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Golan Suriye toprağıdır”

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İsrail tarafından işgal edilen Golan Tepeleri’nin Suriye’ye ait olduğunu söyledi.

Arap Birliği Sözcüsü Mahmut Afifi, resmi Twitter hesabı üzerinden Ebu Gayt’ın açıklamasına yer verdi.

 

 

Afifi, “Genel Sekreter Ahmed Ebu Gayt, Suriye toprağı olan Golan’ın uluslararası hukuk, Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi’nin kararları ve uluslararası toplum nezdinde işgal altında olarak kabul edildiğini ve Arap Birliği’nin işgal edilen hakları konusunda Suriye’nin arkasında olduğunu söyledi” diye yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump, dün Twitter üzerinden bir açıklama yapmış ve ABD'nin Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak görme zamanının geldiğini söylemişti.

Trump’ın açıklaması Suriye, Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU