Mustafa Cengiz: Devlet babadır, denizin bittiğini gördü ve böyle bir destek kararı alındı

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor’a konuk olduğu programda, yabancı sınırı, Fatih Terim’in sözleşmesi, Mbaye Diagne ve Zlatan Ibrahimovic transferi,Bafetimbi Gomis, borç yapılandırma ve VAR sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Mustafa Cengiz - Galatasaray Kulübü Başkanı / Fotoğraf: AA

Mustafa Cengiz TRT Spor’un canlı yayınına konuk oldu ve gündeme dair soruları cevapladı. Cengiz, yabancı sınırıyla ilgili soru üzerine, “Galatasaray ne zaman galip gelse yabancı sınırı gündeme geliyor. Böyle bir kanaat oluştu bizde. Belki başkaları da böyle görüyor olabilir. Bunu sürekli gündeme getiren kişi Milli Takım'ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu. Başarılı olamadı, maya tutmadı. Başarısızlığı yabancı sayısına bağladı" dedi.

Yerli Teşvik Sistemi’nin parayla ödüllendirilmesi gerektiğini belirten Cengiz, “Rekabet kaliteyi getirir, yabancı kuralına dokunulmamalı. TFF, yabancı oyuncular için 2,5 Milyon TL alıyor. Açıklama yapsınlar, alınmadığını söylesinler ya da paranın nereye gittiğini belirtsinler. Yeni kurulun açık ve şeffaf olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Biz tabii ki kendi oyuncularımızı oynatmak isteriz”

“Yabancı sınırı varken, Eskişehir'den bir futbolcu aldık, ücretini ödemek için zorlandık” diyen Cengiz, başka kulüplerin de bunu yaşadığını belirterek, “Biz tabii ki kendi oyuncularımızı oynatmak ve parlatmak isteriz. Teşvik parasının altyapıya harcanmasının şart olmasını istiyoruz" dedi.

“Devlet, babadır”

Stadın isim sponsorluğu için uluslararası seviyede görüşmeler yaptıklarını söyleyen Cengiz, “Sponsorluk gelirlerimiz geçen yıla göre 160 milyonTL’ye yakın arttı. Başarılı olduğunuzda sponsorluk gelirleriniz de artıyor. Bankalar Birliği ile görüşmeler sürüyor. Devlet babadır, denizin bittiğini gördü ve böyle bir destek kararı alındı. Ben başından beri ‘destek yapılsın, öteleme yapılsın’ dedim. Devletimden rica ediyorum. Lütfen geri çekilmesinler” açıklamasını yaptı.

“Fatih Terim’le sözleşme uzattık”

Mustafa Cengiz, teknik direktör Fatih Terim ile sözleşmelerinin 5 yıl uzatıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Terim, maddeye tek taraflı hiçbir şey koymadı. Fesih için hiçbir tazminat istemiyor. TFF, hocam ile oturup konuşsaydı, hocam bu tazminat davasını açmazdı. Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışı için hocamı aramadım. 6 Milyon TL'yi saymaya kalksanız, dört gün sürer. İnsanlar klavye başında bazı şeyleri kolay sanıyor. Yaptığı takdir edilesi bir davranış. Gönül isterdi ki bir milli dava sonrasında bunlar olmasaydı. Gönüllerimiz birlikte. Hocamızla devre arasında imza töreni yapmak istedik, fırsat bulamadık. Şimdi yapalım desek bunu Genel Kurul'da oy almak için yapıyoruz değerlendirirler diye yapmadık. Genel Kurul'dan sonra hocamızla bir imza töreni gerçekleştireceğiz.”

“VAR konuşmaları yayınlansın”

Kulüpler Birliği’nin yayınladığı bildiriyi hatırlatan Cengiz, “Galatasaray'ı çıkarsanız ben de bu konuda mutabıkım. Nitekim aynı hakemlerle ilgili demeçler verildi. Biz kendimize ayrıcalık istemedik” açıklamasında bulundu.

VAR konuşmalarının yayınlanması gerektiğini belirten Cengiz şöyle konuştu:

“VAR hakemiyle sahadaki hakemin konuşmalarının yayınlanmasını istesek de yayınlanmadı. Federasyon başkanı olsaydım VAR konuşmalarını yayınlardım. Tahminimce hakemler de kendilerinden memnun değil. Acaba hakemlerle fazla uğraşıp onları biz mi strese sokuyoruz? Ben genç hakemlerden yanayım. Yıpranan hakemlerimizin bir yerde artık çekilmeleri gerekiyor.”

“Gomis seçimlere girse kazanacak neredeyse”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, geçen sezon gol kralı olan eski Galatasaraylı Bafetimbi Gomis için, “Gomis çok tatlı bir adam. Herkes profesyonel. Gomis buradan ayrıldıktan sonra Galatasaray'ın değerini anladı. Ne Gomis ne biz ne de hocanın kötü bir niyeti yoktu ama şartlar öyle gelişti. Taraftarının gönlünde hala Gomis var. Seçimlere girse kazanacak neredeyse” dedi.

“Zlatan Ibrahimovic çok değişik biri”

Başkan Cengiz, Ibrahimovic’le ilgili olarak, “Zlatan Ibrahimovic için en üst düzeyde çok uğraştık ama ABD'de kalmak istedi. Ibrahımovic çok değişik biri” ifadelerini kullandı.

“Mbaye Diagne transferi bizi zorladı”

Mustafa Cengiz, Mbaye Diagne’nin çok büyük bir oyuncu olduğunu belirterek, “Diagne transferi bizi zorladı ama doğru bir tercih. Diagne'yi alana kadar ne çektiğimizi bir Allah, bir de Abdurrahim Albayrak biliyor. Bir sürü planımız vardı ama tutmadı. Taraftarlar, bana sert söylemde bulunmadılar ama attığım her adımda 'forvet' dediler.  Diagne 3 golü hemen atamadı diye ıslıklamamalıyız. Diagne'yi iki kişi tutuyor ama bu şekilde boşta kalanlar golleri atıyor. Defans transferleriyle gol yeme sayımız düştü. Diagne değerli bir karakter, şahsen tanıştık” açıklamasında bulundu.

DAHA FAZLA HABER OKU