Winona Ryder: Coppola ağlamam için herkesin bana hakaret etmesini istedi ama Keanu Reeves bunu reddetti

Oyuncu vampir filminde duygusal bir sahneyi çekerken yönetmenin kendisine defalarca ‘Seni fahişe!’ diye bağırdığı anı anlattı

Winona Ryder, Bram Stoker’dan Dracula (Dracula) filminin çekimlerinde Keanu Reeves’in, aktrise ağlayana kadar hakaretler yağdırmasını isteyen Francis Ford Coppola’yı reddettiğini açıkladı.

Ryder ve Reeves, Coppola’nın Bram Stoker’ın vampir hikayesine 1992’de çektiği uyarlamada başrollerde yer almıştı. Ryder, Dracula’nın başlıca kurbanı Mina Harker’ı, Reeves ise nişanlısını canlandırmıştı.

Ryder, Gary Oldman’ın canlandırdığı Dracula’nın bir sıçan yığınına dönüştüğü sahne çekilirken Coppola’nın kamera açısı dışında durup, ikna edici şekilde ağlayabilmesi için kendisine defalarca “Seni fahişe!” diye bağırdığını söyledi. Coppola ayrıca oyuncu kadrosundaki erkek oyuncuları da buna dahil etmeye çalışmış.

The Sunday Times’a konuşan Ryder, “Bağlamına oturtmak adına, bu sahnede ağlamam gerekiyordu” dedi.

Richard E. Grant, Anthony Hopkins, Keanu, hepsi... Francis hepsine beni ağlatacak şeyler söyletmeye çalışıyordu.

Ama Keanu katılmadı, Anthony de katılmadı... Zaten işe yaramıyordu. ‘Cidden mi?’ diyordum. Daha ziyade tersi bir etkisi olmuştu.

Ryder, Coppola’yla arasının “artık iyi olduğunu” ama bu deneyimin Reeves’le arasında uzun süreli bir dostluğun önünü açtığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bram Stoker’dan Dracula filminden bu yana ikili üç kez daha birlikte çalıştı: 2006’da A Scanner Darkly’de, 2009’da The Private Lives of Pippa Lee’de, 2018’deyse İstikamet: Düğün’de (Destination Wedding).

İkilinin bir düğündeki iki uyumsuz davetliyi oynadığı romantik komedi olan sonuncusuna dair Ryder, filmin aldığı olumsuz tepkileri sindirmekte zorlandığını söyledi.

Ryder, “En kötü değerlendirmeleri aldı” dedi.

O film her nedense tüm eleştirmenler için ‘dünyanın en kötü filmiydi’ ve bu zorlu bir süreç olmuştu.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU