Kamuoyu araştırmacısı Selçuki: “Huzursuz muhafazakarların” kulağı Davutoğlu ve Babacan’da

İstanbul Ekonomi Araştırma Kurucusu Selçuki, AK Parti’nin yüzde 10 ile 15’ini “Huzursuz muhafazakar seçmen” olarak nitelendirerek bu kitlenin yeni partileri takip ettiğini söyledi

İstanbul Ekonomi Araştırma’nın kurucusu Can Selçuki, Erdoğan’ın liderliğiyle sistemin merkezine gelen muhafazakar kitlenin kazanımlarını kaybetme korkusu yaşadığını savunarak “İşlerin iyi gitmediğinin farkındalar, ‘Huzursuz muhafazakar’ AKP seçmeninin son çeperinde yer alıyor, toplamın yüzde 10-15’ini oluşturuyor” dedi.

Cumhuriyet’ten İpek Özbey’e konuşan Selçuki, yeni bir seçmen grubu ortaya çıktığını belirterek bu gruba “Huzursuz muhafazakar” demenin doğru olduğunu öne sürdü.

Şimdi huzursuzlar...

Huzursuz muhafazakar seçmenle ilgili, “Son 20 yıldır Erdoğan’ın liderliğinde zaferden zafere koştular. Ekonomik ve sosyal olarak sistemin merkezine geldiler. Belirli bir kamu hizmeti standardına alıştılar. Ama şimdi huzursuzlar” diyen Selçuki, neden “huzursuz” olduklarını, “Çünkü şu anda bu kazanımlarından kaybetmeye başladılar. Artık Erdoğan’ın AKP’sinin onları eski günlere döndürebileceğine olan inançları azaldı” sözleriyle anlattı.

“Babacan ve Davutoğlu ne demiş diye bakıyorlar”

Söz konusu seçmen kitlesinin, ilk günkü AK Parti ile şimdiki arasında fark gördüğünü dile getiren Selçuki, “Huzursuzluğun bir de böyle bir manevi sebebi var. İşlerin iyi gitmediğini görüyorlar. Bundan önce işler iyiye gitmezken suçlayacakları birileri vardı. ‘Kemalist yapı, devletçi solcular bizi sistemin dışına atıyorlardı ve katı bir devletle karşı karşıyaydık’ diyorlar. Ama yıllar geçti, baktılar ki aynı anlayış bir şekilde geri geldi. Ve iktidarda kendi oy verdikleri parti var. Zaten bu huzursuzluktan aslında iki yeni parti çıktı. DEVA ve Gelecek Partisi. Beş sene önce Erdoğan’dan başkasının söylediği sözlere kulakları tıkalıydı. Şimdi dinliyorlar. Bugünden yarına oy verme davranışında bir değişiklik olacağını söylemiyorum ama Davutoğlu ve Babacan ne demiş diye bakıyorlar. İstanbul özelinde İmamoğlu ne diyor diye baktılar örneğin ve ikna oldular” diye konuştu.


Independent Türkçe, Cumhuriyet

 

DAHA FAZLA HABER OKU