Bin IŞİD’linin teslim olduğu Bağoz’da 12 IŞİD’li tünellerde intihar saldırısı düzenledi

IŞİD’in son kalesi olarak bilinen Suriye’nin Bağoz bölgesinde teslim olmayı reddeden 12 IŞİD üyesi, farklı tünellerde canlı bomba saldırısı gerçekleştirdi

Bir SDG üyesi, IŞİD saldırısı sonrası kullanılamaz hale gelen bir evde / Fotoğraf: AFP

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Suriye’nin Deyrizor kentine bağlı Bağoz bölgesinde IŞİD’e yönelik kuşatmasına devam ediyor.

Bölgedeki kaynaklardan elde edilen bilgiye göre intihar saldırıları, yaklaşık bin IŞİD’linin teslim olması sırasında gerçekleşti. 12 IŞİD militanı daha çok kaçış için kullanılan tünellerde kendini patlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SOHR, teslim olanların SDG tarafından gözetim altında tutulduğunu açıkladı.

Gözlemevinin verilerine göre şimdiye kadar Bağoz’dan çoğu sivil 63 bin 250 kişi çıkarıldı.

Çoğu Iraklı 8 bin 300 IŞİD üyesinin ise SDG 'e teslim olduğu belirtildi.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararının ardından Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrol ettiği diğer bölgelerden çıkarılanların sayısının 61 bin 250’ye ulaştığı bildirildi.

 

 

Her ne kadar IŞİD'lilerin teslim olma süreci devam etse de, Bağoz’daki tüneller SDG için tehlike oluşturmaya devam ediyor. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre tünellerden sızan IŞİD’lilerin intihar saldırıları ve sonrasında gelişen çatışmalarda 14 SDG üyesi ölürken, 30’u yaralandı.

Öte yandan Deyrizor’un doğusundan sızarak Fırat Nehri üzerinden kaçmaya çalışan 350 kişinin yakalanarak gözaltı merkezlerine götürüldüğü bildirildi.

DAHA FAZLA HABER OKU