"Kılıçdaroğlu idam edilmeli" diyen Akit TV muhabiri hakkında soruşturma açıldı

"Türk kamuoyu CHP lideri Kılıçdaroğlu gibi isimlerin idam edilmesini bekliyor" diyen Mehmet Özmen'in yaptığı yayın ihbar kabul edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akit TV muhabiri Mehmet Özmen'in "Türk kamuoyu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gibi isimlerin idam edilmesini bekliyor" şeklindeki sözleri ile ilgili soruşturma başlattı.

Akit TV muhabiri Mehmet Özmen, Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nden yaptığı yayında müzedeki darağacını göstererek, "Türk kamuoyunun idam edilmesini istediği isimler var" demiş ve Abdullah Öcalan ile Fetullah Gülen'in yanında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ismini vermişti.

 

Özmen, "Kamuoyu vatan hainlerinin idam edilmesini istiyor, PKK terör örgütüne ve FETÖ terör örgütüne yandaşlık yapan, kol kanat geren, bağrında besleyen örneğin Kemal Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin de işte bu darağacında asılmasını, idam edilmesini bekliyor diye düşünüyorum. Bu bizim fikrimiz tabii ki, takdir yine kamuoyunun" demişti.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yayını ihbar kabul etti ve Özmen hakkında tehdit suçlaması ile re'sen soruşturma başlattı.

Savcılık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"19.03.2019 tarihinde bazı basın yayın organlarında  yer alan Akit TV adlı televizyon kanalı muhabirinin; 'Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor' şekindeki sözleri üzerine, hakkında TCK 106/1 maddesi uyarınca tehdit suçundan soruşturma başlatıldı." 

Soruşturma kapsamında Özmen'in söz konusu yayın ile ilgili ifadesinin alınacağı öğrenildi.

DAHA FAZLA HABER OKU