Buldan: HDP olmadan HDP’yi tartışmak büyük ayıptır

“Demokrasi yürüyüşü” kapsamında İstanbul’da siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri ile bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Buldan, “Yaşananları anlatarak bir mücadele süreci başlattık” dedi

Buldan: HDP olmadan HDP’yi tartışmak büyük ayıptır / Fotoğraf: HDP Basın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Darbelere karşı demokrasi yürüyüşü” kapsamında İstanbul’da siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri ile bir araya geldi. 

İlk olarak EMEP’i ziyaret eden Buldan’a önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Milletvekili Fatma Kurtulan, HDP PM üyesi Ayşe Erdem eşlik etti. 

Görüşme ile ilgili memnuniyetini dile getiren Buldan, “Bugün Demokrasi Yürüyüşümüzün 3’üncü günündeyiz. Başlattığımız darbeye karşı mücadele çerçevesinde Edirne ve Hakkari’den başlayan Ankara’ya kadar devam edecek olan birinci aşama dediğimiz 5 günlük bir program gerçekleştiriyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Edirne’den Hakkari’ye bu ülkenin barışa, demokrasiye ihtiyacı var”

İki kentten başlattıkları yürüyüş ile Türkiye kamuoyuna önemli mesaj vermek istediklerini belirten Buldan, yaşananları anlatarak bir mücadele süreci başlattıklarını söyledi.

Türkiye’nin vicdanı denilen akademisyen, aydın, yazar, siyasetçi ve belediye başkanlarının cezaevinde tutulduğu bir dönemi yaşadıklarını aktaran Buldan, “Bu Türkiye’nin yönetilemediğinin göstergesi. Bugün Türkiye artık yönetilemiyor, Türkiye’yi yönetenler kendi çıkarları dışında muhalif kesimlerin; siyaset yapan, mücadele eden, barış isteyen insanların önünü keserek onları susturmaya çalışarak yol almaya çalışıyor. Oysa biz diyoruz ki; Edirne’den Hakkari’ye kadar bu ülkenin bütün topraklarının barışa ihtiyacı var; bu ülkenin bütün topraklarının demokrasiye ihtiyacı var” diye konuştu.

“HDP kriminalize edilmek isteniyor” 

“HDP olmadan HDP’nin tartışılmasının büyük bir ayıp olduğunu söylemek istiyorum” diyen Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki gündür özellikle çok tartışılan bir mesele ve dün akşam bir gazetecinin ‘Bu ülkede HDP diye bir parti yoktur bu ülkede Kürt sorunu diye bir sorun yoktur’ demesi de gerçekten gerçekleri yansıtmayan, HDP’yi bir kez daha kriminalize etmeye çalışan bir anlayışın ortaya çıktığını bize gösteriyor. Herkes biliyor ki bu ülkede barışı, demokrasiyi, özgürlükleri isteyen bir parti var ve o partinin adı da HDP’dir.”

“Kürt sorununu demokrasi ittifakı ile çözeceğiz”

Kürt sorununun baskı, şiddet ve inkar ile çözülemeyeceğini kaydeden Buldan, sivil alanların bombalanmasının sürecin gidişatına katkı sağlamayacağını söyledi.

Ülkenin en önemli sorunu olan Kürt sorunun diyalog, müzakere ve tutuklu siyasetçilerin bırakılmasıyla çözülebileceğini ifade eden Buldan, sorunu hep birlikte demokrasi güçleriyle oluşturacakları demokrasi ittifakı ile çözeceklerini sözlerine ekledi. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU