Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: 3 ayda 150 milyon lira zarar ettik

Başkan Aktaş, koronavirüs sürecinde zararın büyük olduğunu belirtirken, "3 yılda edeceğimiz zararı 3 ayda ettik" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Bursa Büyükşehir Belediyesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, koronavirüs sürecinde 150 milyon lira zarar ettiklerini açıkladı. Aktaş, "3 yılda edeceğimiz zararı 3 ayda ettik" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pandemi döneminde görev yapan belediye şoförleri ile bir araya geldi. Tüm çalışanlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Aktaş, son iki buçuk ayda dünyanın ve Türkiye’nin ağır bir süreç geçirdiğini söyledi.

"30'a düşen vaka sayısı 90'a yükseldi"

Yeni süreçte tüm kesimlerin tedbiri elden bırakmaması gerektiğini belirten Başkan Aktaş, Bursa’da 30’a kadar düşen günlük vaka sayısının son bir haftadır 70 ile 90 arasında değiştiğini, toplumun maske ve sosyal mesafe konularında kesinlikle hassas davranması gerektiğini kaydetti. 

Mart ayından itibaren olağanüstü kararların alındığını, sosyal yardımlardan dezenfektana kadar birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Aktaş, şunları söyledi.

Süreç boyunca ekip olarak fedakârca çalıştık. Ulaşımla ilgili verilerimiz çok ciddi şekilde yüzde 80-90 oranlarında düştü. Ancak ciddiyetimizi ve kararlılığımızı devam ettirdik. Bana göre başarılı bir sınav verdik bu süreç içerisinde. Allah'a hamd olsun güçlü bir devletimiz ve devlet başkanımız var. Burulaş ile alakalı yıllık 30-40 milyon lira zaten zarar öngörüyoruz. Ancak 3 ayda 140-150 milyon zarar ettik. 3 yılda edeceğimiz zararı 3 ayda ettik. Çok şükür çarklar durmadı. Duruşumuzdan kararlılığımızdan taviz vermiyoruz. Bursa çok güçlü ve ruhaniyetli bir şehirdir. Bu şehrin en büyük kamu kuruluşlarından biri olan Büyükşehir Belediyesi’nin çatısı altında olmak hepimiz için onurdur.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU