Kastamonu'da 8 infaz ve koruma memurunun Kovid-19 testi pozitif çıktı

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, testleri pozitif çıkan memurların tutuklu hükümlülerle ve başka personelle temas etmeden sağlık kurumlarına yönlendirildiğini bildirdi

Fotoğraf: AA

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, 8 infaz ve koruma memurunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çıktığını belirtti.

Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın kuruluşları ile sosyal medyada Kastamonu Ceza İnfaz Kurumu'nda görev yapan infaz ve koruma memurlarının Kovid-19 salgınından etkilendiği yönündeki iddialarla ilgili basın açıklaması yapılması ihtiyacı doğduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca eşleri sağlık çalışanı olan ya da kronik rahatsızlıkları bulunan kamu çalışanlarının, Kovid-19 salgınından etkilenmemeleri için bu süreci idari izinli olarak evlerinde geçirdiğini hatırlatan Uzun, şunları kaydetti:

Bu kapsamda Kastamonu Ceza İnfaz Kurumundaki idari izinli olan personel mesaisine dönmeden önce tedbir amaçlı olarak yurtlarda 14 günlük izolasyona alınmışlar ve kendilerine Kovid-19 testi uygulanmıştır. İzolasyondaki personele uygulanan testlerde, 8 infaz ve koruma memurunun testleri pozitif çıkmıştır. Testleri pozitif çıkan personel, tutuklu hükümlülerle ve başka personelle temas etmeden sağlık kurumlarına yönlendirilmişlerdir. Bu vakalar dışında Kastamonu Ceza İnfaz Kurumunda Kovid-19 testi pozitif çıkan başka bir personel ya da tutuklu, hükümlü bulunmamaktadır.

Uzun açıklamasında Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ceza infaz kurumlarında alınan tüm tedbirlerin titizlikle uygulandığını bildirdi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU