Bahçeli'den HDP'nin yürüyüşüne tepki: Terörist komplosu, ahlak dışı bir tezgah

HDP'nin bugün başlattığı 'Demokrasi Yürüyüşü'ne tepki gösteren MHP lideri, "Yasa dışı yürüyüş ve gösterilerin sonu ve sonucu hiç kuşkusuz Türk adaletinin şaşmayan ve şaibe kaldırmayan hükmüyle muhataplıktır" yorumunu yaptı

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin bugün başlattığı 'Demokrasi Yürüyüşü'ne tepki gösterdiği açıklamasında, "Bu terörist komplosunu “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” adıyla maskeleme çabası ise boşuna bir gayret, bir başka ifadeyle hukuk ve ahlak dışı bir tezgâhtır. Yeni bir 6-7 Ekim hıyanetinin düşünü kuranlar, sokakların izbeliklerinden yeni bir Gezi karanlığı çıkarmayı düşünenler bilsinler ki acıklı durumlara düşeceklerdir" dedi. 

MHP lideri Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamasında gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. 

HDP'nin 'Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü' kapsamında Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya olan yürüyüş başlatmasına ilişkin "Yasa dışı yürüyüş ve gösterilerin sonu ve sonucu hiç kuşkusuz Türk adaletinin şaşmayan ve şaibe kaldırmayan hükmüyle muhataplıktır" yorumunu yaptı. 

"Hangi odakların hizmetkarı oldukları da artık gizlenemez boyutlardadır"

Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmaması tartışmalarına ilişkin ise, "Ayasofya Camisi’nin ibadete açılmasıyla ilgili çağrımıza tepki gösterip küçük ve güdük akıllarıyla bizi uyarma densizliğine heves edenlerin, Cumhur İttifakı’nda gedik açmak maksadıyla fitne yayan gafillerin kimlerin değirmenine su taşıdıkları, hangi odakların hizmetkarı oldukları da artık gizlenemez boyutlardadır" ifadelerini kullanan Bahçeli'nin açıklaması şöyle:

"Irak’ın kuzeyinde bulunan ve bölücü teröristlerin üs olarak kullandığı Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk merkezli terör yuvalarına dün gece yarısından itibaren yapılan askeri operasyon milletimizde memnuniyetle karşılanmıştır.

Pençe-Kartal isimli bu harekât sonucunda belirlenmiş 81 hedef imha edilmiştir. Bu vesileyle kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum.

Türkiye’nin terörle mücadele kararlılığı, zulüm ve ihanete aman vermeyen milli karakteri taviz ve tavsama göstermeden icra ve ifa edilmektedir"

"Hain her coğrafyada haindir"

Bahçeli, "Türk milleti terörle yaşamaya asla alışmayacak, menfur eylemelere göz yummayacak, melun saldırıları alttan almayacaktır" cümlesini kullandı ve şöyle devam etti:

"Terörle arasına mesafe koyamayan failleri zor günler beklemektedir. Hiç kimse bedelini ağır şekilde ödeyeceği bir yanlış ve yozlaşmanın figüranı olmamalıdır.Hainler sınır içinde veya sınır ötesinde, alınan güvenlik tedbirlerinin eşgüdümünde adım adım takip ve tespit edilip gecikmeye mahal verilmeden cezalandırılacaklardır."

"PKK-ANTİFA ittifakı"

MHP lideri, ABD'de siyahi George Floyd'un öldürülmesinin ardından patlak veren protestolarda adı geçen ANTİFA örgütüne ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"ABD’yi saran sokak gösterilerinin kışkırtıcısı ANTİFA’nın PKK/YPG ile irtibat ve çıkar ittifakı, bu ülkeye tutunmuş FETÖ’cülerin yağma ve talan vakalarında boy göstermesi ilaveten herkes için ibretlik bir ders olmalıdır. Terör örgütlerinin iyi-kötü tasnifi yapılamayacaktır. Hain her coğrafyada hain, cani her ülkede canidir"

HDP'nin yürüyüşüne tepki: Ahlak dışı bir tezgah

Bugün HDP tarafından düzenlenen yürüyüşe tepki gösterek Bahçeli, şu sözleri kullandı:

"Bugün itibariyle ülkemizin farklı noktalarından protesto yürüyüşü başlatan HDP’lilerin ve lekeli destekçilerinin ateşle oynadıkları, yangına körükle gittikleri çok açıktır. Bu terörist komplosunu “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” adıyla maskeleme çabası ise boşuna bir gayret, bir başka ifadeyle hukuk ve ahlak dışı bir tezgâhtır. Yeni bir 6-7 Ekim hıyanetinin düşünü kuranlar, sokakların izbeliklerinden yeni bir Gezi karanlığı çıkarmayı düşünenler bilsinler ki acıklı durumlara düşeceklerdir."

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU