Fransa’nın AB Bakanı, kararsız kedisine "Brexit" adını verdi

Nathalie Loiseau: Kedim dışarı çıkmak için miyavlıyor ama kapıyı açtığımda öylece duruyor

Fransız Bakan Loiseau, İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecine dair yaptığı çıkışlarla tanınıyor / Fotoğraf: AFP 

John Stone - Independent

Fransa’ın Avrupa Birliği (AB) Bakanı Nathalie Loiseau, "kararsız" hareketleri yüzünden kedisine "Brexit" adını verdiğini söyledi.

Le Journal du Dimanche gazetesine verdiği röportajda, kedisine neden bu adı uygun gördüğünü izah eden Loiseau, "Brexit"in her sabah dışarı çıkmak için sesli bir şekilde miyavladığını ama kapıyı açtığında öylece durduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransız Loiseau’nun açıklamaları, AB liderlerinin İngiltere’nin Brexit müzakere sürecini uzatma talebine karar verme aşamasında olduğu ve İngiltere’de Avam Kamarası’nın Başbakan Theresa May’in Brexit anlaşmasını 3. kez reddetme ihtimalinin yaşandığı bir sırada geldi. 

Müzakerelerde şimdiye dek sert ve bazen de provokatif tavır takınan Fransız bakan, İngiltere’nin tekliflerini reddederken, anlaşmasız bir Brexit’in riskli olacağı konusunda uyarılarda bulunuyordu.

Ancak ocak ayında yaptığı bir açıklamada anlaşmasız Brexit’in Theresa May’in tekliflerinden daha iyi olacağını öne süren Loiseau, “Anlaşmamak, kötü bir anlaşma yapmaktan iyidir” diyerek İngiliz başbakanı tiye almıştı.



Bununla birlikte Loiseau’nun yaklaşımı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un görüşlerinin bir yansıması niteliğini taşıyor. 

Macron, İngiltere’nin kendilerine yeni bir seçenekle ya da meşru bir gerekçeyle gelmemesi durumunda, 50. Madde’nin uzatılmasını engelleyebileceğini belirtmişti.

AB Başmüzakerecisi Michel Barnier ise yaşananlara tepkisini şöyle dile getirmişti:

“Bu tartışmayı neden uzatıyoruz? 50. Madde tartışmaları yapıldı ve bitti. Burada anlaşmadan çekilip çekilmeme meselesi konuşuluyor. Bunun için cevap bekliyoruz."

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/brexit

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU