Yeni Zelanda saldırısı sonrası İngiltere, camiler için güvenlik fonunu artırmayı planlıyor

İngiliz Bakan Ben Wallace, hükümetin Müslümanların ibadethanelerini korumak için daha fazla bütçe ayırma konusunu masaya yatırdığını söyledi

Bakan Wallace, tehdit seviyeleri konusunda aldıkları istihbaratın ardından terörle mücadele uzmanlarının İngiltere'deki camilerle yakından ilgilendiğini söyledi

Fotoğraf: Toby Melville/Reuters

İngiltere Güvenlik Bakanı Ben Wallace, Yeni Zelanda’da Müslümanların ibadethanelerini hedef alan ve onlarca kişinin ölümüne neden olan saldırıların İngiltere’de de “yaşanma ihtimalinin” olduğunu belirtti.

Wallace, ülkede aşırı sağ radikalizmin arttığı bir ortamda hükümetin camileri ve Müslüman toplumun merkezlerini korumak için ayırdığı bütçeyi artırmayı değerlendirdiğini açıkladı.

Bakan Wallace, tehdit seviyeleri konusunda aldıkları istihbaratın ardından terörle mücadele uzmanlarının camilerle yakından ilgilendiğini söyledi.

 



 

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı değerlendiren İngiliz bakan, “Bunlar kesinlikle burada da yaşanabilir. O yüzden hükümetimiz, radikal zihniyette insanların aşırı sağa ve Neo-Nazilere katılmasındaki artış konusunda endişeli” şeklinde konuştu.

Öte yandan İngiltere Müslüman Konseyi, güvenlik fonları için hükümetten uzun süreli taahhüt almak için başbakana bir mektup gönderdi. Konseyin Genel Sekreteri Harun Khan mektupta, Yeni Zelanda benzeri bir saldırı ihtimali konusunda “apaçık korku” yaşadıklarını dile getirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkent Londra, son günlerde Müslümanları hedef alan ve bir caminin dışında çekiç kullanıldığı öne sürülen saldırının da aralarında bulunduğu bir dizi olaya sahne olmuştu.

Bu arada cumartesi günü Surrey kasabasında bıçak taşıyarak ırkçı sloganlar atan şahsın karıştığı olayın aşırı sağcı terör saldırısı olarak tanımlandığı belirtildi.

2017’de ise aşırı sağcı Darren Osborne, camiden çıkan kalabalığın üzerine kamyon sürmüştü.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU