Yeni Zelanda'daki katliamın görüntülerini mitinglerde izleten Erdoğan'a tepki var

Yeni Zelanda'da iki ayrı camiye düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının görüntüleri AK Parti mitinglerinde onbinlerce seçmene izletiliyor. O mitingleri canlı yayınlayan haber kanalları aracılığıyla da milyonların evine giriyor

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde 49 Müslümanı katleden saldırgan Tarrant'ın propaganda nedeniyle canlı olarak yayınladığı görüntüler başta Facebook olmak üzere tüm platformlardan silindi.

"Şiddet ve vahşet içerdiği, terörü ve nefreti teşvik edebileceği gerekçesiyle" kaldırılan ve televizyonlarda da yayınlanmayan o görüntülerin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde yayınlanmasına tepki var.

"Teröristin değirmenine su taşıyor"

Saldırı görüntülerinin yer yer blurlanmış halini sinevizyon olarak hazırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ, İstanbul Gaziosmanpaşa ve İzmir'deki mitinglerinde o görüntleri yayınladı. 

"Kardeşlerim sizleri şöyle bir Yeni Zelanda'ya götürmek istiyorum. Şöyle ekranda bunları izlememizde fayda var" dedikten sonra 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırı anını ekrana getiren Erdoğan'ın mitingini neredeyse tüm haber kanalları canlı yayınladığı için o görüntüler milyonların evine girmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüntüleri yayınlamasına ilk tepki anamuhalefet CHP'den geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak “Cumhurbaşkanının teröristin değirmenine su taşıdığını” öne sürdü. Basın toplantısı düzenleyen Öztrak şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanı zırhına bürünmüş Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, Tekirdağ’da miting için gelenlere Yeni Zelanda’da ibadet eden Müslümanların katlediliş görüntülerini izletti. Bir teröristin Müslümanları katlederken propaganda amacıyla çektiği görüntülerin, Cumhurbaşkanı zırhına bürünmüş Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı tarafından meydanlarda izletilmesi kabul edilemez. Bu hiçbir vicdana sığmaz. Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, bu teröristin değirmenine, bu filmi göstererek su taşıdı. Çorlu’da tren kazası olur yayın yasağı getirirler, Gebze’de viyadük çöktüğünde ambulans daha oraya ulaşmadan yayın yasağı getirirler, Ankara’da tren kazası olur yayın yasağı getirirler. Bütün dünya bu görüntüleri sosyal medyadan temizlerken, bizde Cumhurbaşkanı gömleğini giymiş Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı mitingde millete izletti. Bütün kanallar da canlı yayında bu görüntüleri yayınladı. Ben buradan o katliam görüntülerini tüm Türkiye’ye izleten Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’na soruyorum: Siz bu kanlı katliam görüntülerini torunlarınıza izletir miydiniz? Üç beş oy almak için bunu yapmaya değer mi?”

Erdoğan'ın katliam görüntülerini mitinglerinde yayınlaması ABD'li yayın organı Bloomberg'te de haber oldu.

"Facebook, YouTube ve diğer sosyal medya platformlarının engelleyip platformlarından kaldırdığı Yeni Zelanda katliam videosu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim malzemesi olarak tekrar su yüzüne çıktı" diye yazan Bloomberg Haber Ajansı, Erdoğan’ın 31 Mart seçimleri öncesinde muhafazakar seçmen tabanını ve dindar seçmenleri harekete geçirmeyi amaçladığını öne sürdü.

 

DAHA FAZLA HABER OKU