Galatasaray'ın eski futbolcusu Melo: Türk futbolunun en iyi Brezilyalısı oldum

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Felipe Melo, "Real Madrid'e gidebilirdim ancak olmadı" açıklamasında bulundu

Felipe Melo, Türkiye kariyerinde 3'ü Süper Lig olmak üzere toplam 7 kez şampiyonluk sevinci yaşadı / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın eski orta saha oyuncusu Felipe Melo, kariyeri ve Türkiye günleriyle ilgili İspanyol AS gazetesine açıklamalarda bulundu.

Kariyerinde çok iyi ve kendisini anlayan teknik dirketörlerle çalıştığını ve aralarında bir seçim yapamayacağını belirten Melo, "Unai Emery çok iyiydi, Fiorentina ve Galatasaray'da Cesare Prandelli ile çalıştım. Prandelli'den taktiksel olarak çok şey öğrendim, o bir taktik dahisi. Scolari ile çalıştım, Scolari için ne denebilir ki, Dünya Kupası var. Inter'de birlikte çalıştığım Mancini de futbol hakkında çok şey bilen bir hoca" ifadelerini kullandı.

Orta saha bölgesinde görev alan Melo, kariyeri boyunca gol attığını kaydederek, şöyle konuştu:

Fiorentina'ya gittiğimde Prandelli beni defansif bir oyuncuya çevirdi ve çok fazla gol atma şansı bulamadım. Galatasaray'da iki orta saha ile oynadık ve birimiz ileri gittiğimde, birimiz geride kaldık. İlk yılımda 9 gol attım, kaç asist yaptığımı hatırlamıyorum bile. Hep gözüm gol atmaktaydı.

"Ben lider olmayı seven bir oyuncuyum"

Galatasaray'da oynadığı dönemde kaleye geçerek penaltı kurtardığını hatırlatan tecrübeli oyuncu, "Almeira'da en iyi oyuncular arasına girdim, İtalya'da en iyiler arasına girdim, Galatasaray'da en iyiler arasına girdim. Ben lider olmayı seven bir oyuncuyum" yorumunu yaptı.

 

Felipe Melo - AA2.jpg
​​​​​​​2011'de Galatasaray'a kiralanan Felipe Melo'nun bonservisi 2013'te alındı / Fotoğraf: AA

 

"Real Madrid beni transfer etmek istedi"

Menajerinin, Dünya Kupası'nda oynadığı dönemde kendisini Real Madrid'in transfer etmek istediğini söyleyen Medo, şu değerlendirmeyi yaptı:

Ancak çeyrek finaldeki olaydan sonra, kırmızı kartın ardından Real Madrid işi olmadı. Bazı şeyler olur, bazıları olmalıdır. Yaşadığım her şey beni bir insan olarak, profesyonel olarak, baba, koca olarak geliştirdi, Yaşadığım her şey için Tanrı'ya şükrediyorum.

"Türk futbolundaki en iyi Brezilyalı oldum"

Real Madrid ile her konuda anlaştığını ancak yaşanan olaydan sonra Juventus'tan Galatasaray'a gittiğini belirten Melo, şöyle konuştu:

Bakın ne kadar güzel oldu. Türk futbolundaki en iyi Brezilyalı oyuncu oldum, 4 yılda 8 kupa kazandım. Bu inanılmaz. Real Madrid'e gitsem tarih yazabilir miydim? Belki evet ama Galatasaray'da olduğum gibi bir idol olamazdım, kalbimde Galatasaray olamazdı.

 

Felipe Melo - AA1.jpg
Felipe Melo, kariyeri boyunca Fiorentina, Juventus ve Inter gibi üst düzey kulüplerde forma giydi / Fotoğraf: AA

 

"Futbolcu olmasaydım katil olurdum' sözüm yanlış anlaşıldı"

Melo, geçmişte söylediği "Futbolcu olmasaydım katil olurdum" sözünğn yanlış anlaşıldığını ileri sürerek, "İnsanları vururdum demek istemedim. Hayatta bir katil olmamı sağlayabilecek şartlar vardı demek istedim. Yoksa ailem beni iyi bir insan olmam için eğitti. Favelada insanlar esrar içiyorlardı ancak ben hiç bulaşmadım" ifadelerini kullandı.

"Şu anda 80 milyon euro ederdim"

Fiorentina'da oynamasının ardından Juvetus tarafından 25 milyon euroluk serbest kalma bedeli ödenerek transfer edildiğini aktaran Melo, şimdiki piyasada işlerin farklı olduğunu ileri sürerek, şu iddiada bulundu: 

Bugün işler farklı, insanlar 30-40-50 milyon euro ödüyor. 25 yaşındaki o Felipe Melo şu anda olsa, 80 milyon euro ederdi. Güçlü, defansif olarak iyi ve hareketli bir oyuncuydum.

2011-2015 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen Felipe Melo, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 154 resmi maçta 18 gol ve 12 asistlik performans sergiledi.

Brezilyalı futbolcu, Türkiye'de 3 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

36 yaşındaki deneyimli futbolcu, Brezilya'da Palmeiras'ta forma giyiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU