Cami minaresi, hastane, okul, karakol... "Cumhur"un seçim afişleri her yerde

Kanunlarla yasaklanmış olmasına rağmen, kamu binalarındaki seçim afişleri, o afişlerin fotoğrafları sosyal medyada yayınlanıp tepki çekince kaldırılıyor

Seçim yaklaşırken, cumhur ittifakı tarafından kamusal alanlarının propaganda alanı olarak kullanıldığı yönündeki şikayetler yoğunlaştı. Sosyal medyada ardı ardına yayınlanan fotoğraflar kimi zaman cami minaresinde, kimi zaman okul ya da hastane duvarında cumhur ittifakı adaylarının, AK Parti ve MHP'nin afişlerinin asıldığını ortaya koydu.

Cami minaresinde parti bayrağı

31 Mart seçimleri ncesinde kamuya ait alanların propaganda için kullanıldığı son örnek Aydın'da bir caminin minaresine AK Parti bayrağı asılması oldu. 

 

 

Aydın’ın Bozdoğan ilçesi Haydere mahallesi camisinin minaresine AK Parti bayrağı asıldığını gösteren fotoğraf, Aydın Günaydın gazetesinde yayınlandı. 

Bozdoğan AK Parti ilçe teşkilatı şubat sonunda okulda propoganda yapmasıyla gündeme gelmişti. Belediye başkan adayı Ufuk Altıntaş, Bozdoğan’da bir okulda seçmenlerde hitap edip bunu sosyal medyada paylaşınca tepki çekmişti.

Karakolda AK Partili aday afişi

Trabzon Çarşıbaşı Emniyet Karakoluna, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun afişleri asıldı.

 

 

Afişlerin fotoğrafları sosyal medyada hızla yayıldı ve tepki çekti. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tartışmalar üzerine bir açıklama yaptı ve binanın Çarşıbaşı Belediyesi'ne ait olduğunu, alt katının Polis Merkezi Amirliği olarak kullanıldığını duyurdu.

Lisede Bahçeli posteri

Balıkesir Ayvalık’ta Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin büyük bir posteri asıldı.

 

Bazı öğrencilerin tepkisi üzerine poster okul binasından indirilip pansiyon binasına taşındı. Lisenin pansiyonunda cumhur ittifakının MHP Balıkesir Belediyesi başkan adayı Nazmi Başaran da aday tanıtımı yaptı.

Hastanede Binali Yıldırım posterleri

İstanbul'daki Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın yerel seçim afişleri asıldı.

 

 

Kanunen yasak

Seçimlerin Temel Hükümleri Yasası’nın 61. maddesine göre, seçimin başlangıç tarihinden oy verme gününü takip eden güne kadar siyasi partiler, bağımsız adaylar, herhangi bir kurum veya kuruluş ya da vatandaşlar tarafından, belirtilen yerler dışında, siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya parti bayrağı gibi malzemelerin asılması, yapıştırılması veya teşhiri yasak.

 

DAHA FAZLA HABER OKU