Evliliği bozulan anne, 3 yaşındaki kızını küvette boğdu

Katil zanlısı Claire Colebourn, polise verdiği ifadede, “Kızım boğuldu çünkü ben de oradaydım. Onu suyun altında ben tutuyordum” dedi

Claire Colebourn, 3 yaşındaki kızını küvette boğmaktan suçlu bulundu / Fotoğraf: PA

Eski biyoloji öğretmeni Claire Coleburn, küçük kızını küvette boğarak öldürmekten suçlu bulundu.

Coleburn iddiaları reddetse de, İngiltere'de Winchester Kraliyet Mahkemesi’nde Cuma günü görülen duruşmada tutuklandı.

Pazartesi sabahı mahkum edilecek olan 36 yaşındaki kadın, 2 buçuk saat süren duruşma sonrası açıklanan karara tepki göstermedi.

Mahkeme heyeti, Coleburn’ün 16 yıllık eşi Michael’dan ayrıldıktan sonra “dibe vurduğu” iddialarını dikkate aldı. Eski eşinin Trimline adlı lüks deniz şirketinin icra kurulu başkanı olduğu öğrenildi.

İddialara göre, genç kadın, 19 Ekim 2017 gecesi, Hampshire’daki evlerinde uyuyan 3 yaşındaki kızı Bathen’ı uyandırmış ve banyoya götürmüştü. Burada önce küçük kızı öldüren kadının, sonra birçok kez intihar girişiminde bulunduğu belirtildi. 
 


Olayın ardından şeker komasına giren Coleburn’ü annesi buldu.

Coleburn yaşananları önce bütünüyle reddetse de, sonra küçük kızını banyo yapması için uyandırdığını itiraf etti. Zanlı polise verdiği ifadede, “Zavallı kızım bana tamamen güvenmişti” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Küçük kızın ölümünden kısa süre önce çiftin ayrıldığını ve Michael Coleburn’ün evi terk ettiğini açıklayan Savcı Kerry Maylin, konuyla ilgili, “üç yaşındaki çocuk, banyoda boğulduğu için öldü. Ve ona bunu kendi annesi yaptı” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda, çiftin ilişkilerine dair bilgi veren Maylin, zanlının bir süredir eşini Facebook’ta asılsız iddialarla suçladığını ve iş yerine mail attığını aktardı. Zanlıya göre, eşi şirketin finans direktörüyle aşk yaşıyordu.

Zanlının gönderdiği e-postada şu ifadeler yer alıyor: 

“Michael’ın finans direktörünüzle ilişkisi var. Birlikte işleri devralıp, yeni bir hayata başlayacaklar. Her şeyi önceden planladılar.”

Bilgisayarında bir süredir intiharla ilgili aramalar yaptığı belirtilen Coleburn, polise verdiği son ifadede ise şöyle söyledi: 

“Bethan’ın ölümünden ben sorumluyum. Çünkü o boğulurken, yanındaydım ve onu suyun altında ben tutuyordum.”


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU