Cami saldırısı ile ilgili yorum yazan Ekşi Sözlük yazarı tutuklandı

Yeni Zelanda'daki katliam için Ekşi Sözlük'te "Videoyu izleyip keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim" yorumunu yazdı

Yeni Zelanda'da 49 kişinin yaşamını yitirdiği cami saldırısı için Ekşi Sözlük’te “Yeni Zelanda’da camiye saldırı” başlığı açıldı.

Bir sözlük yazarı, bu başlığın altına şu yorumu yaptı:

"Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim"

Mesaj hem Ekşi Sözlük’ün diğer yazarlarından hem de diğer sosyal medya platformlarında çok tepki çekti.
 


Gelen tepkiler üzerine Ekşi Sözlük yönetimi yorumu yazan kullanıcının hesabını kapattı ve bir açıklama yayımladı: 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yeni Zelanda'da Cuma namazı sırasında gerçekleşen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu konuyla ilgili hakkımızda paylaşılan yalan ifadeler nedeniyle açıklama yapmak isteriz. Yeni Zelanda'da camiye saldırı başlığına yazılan kabul edilemez bahse konu entry, birkaç dakika içerisinde fark edilerek aynı dakikalar içerisinde silinmiş, entry'i yazan kullanıcının hesabı ise nefret söylemi sebebiyle kapatılmıştır."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tepki çeken yorumu yazan kullanıcı hakkında inceleme başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan çalışmada, şüpheli A.A'nın Antalya'nın Alanya ilçesinde olduğu tespit edildi. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerin ardından mahkemece tutuklandı. 

Emniyetten açıklama yapıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili açıklama yapıldı: 

"Türk Polis Teşkilatı olarak bu ve benzeri konularda halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik eden, toplum içinde ayrışmaya yönelik nefret söylemleriyle paylaşımlarda bulunan şahıslarla ülke seviyesinde mücadelemizi yasal sınırlar içindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavizsiz şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."

 



 

DAHA FAZLA HABER OKU