Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss, Matrix 4’ü anlattı: Güzel ve derinlikli bir senaryo

İki oyuncu da senaryonun başarısına işaret etti

The Matrix macerası, 2003 yapımı The Matrix Reloaded’la birlikte son bulalı neredeyse 20 yıl oldu.  

Ancak aradan geçen sürenin ardından hayranları heyecanlandıran haber 2019’da geldi ve Matrix’in devam filminin nihayet çekileceği duyuruldu. Üstelik film, orijinal serinin iki başrol oyuncusu, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’u yeniden bir araya getirecekti.

Dahası, Lana Wachowski yine filmin yönetmenliğini üstleniyor ve senaryoya da imza atıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hal böyle olunca gözlerin dikkatle üzerine çevrildiği yapım ilk zamanlar sık sık setten sızan görüntülerle basına yansıdı. Son olarak hayranları mutlu edecek bazı detayları başrol oyuncuları Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss açıkladı.

Empire’a konuşan ikili senaryonun ne kadar güzel ve derinlikli olduğundan bahsetti.

Matrix evreninin Trinity’si Moss, “Bunun olacağını hiç düşünmemiştim. Böyle bir şey hiç aklımda yoktu” derken, seriye geri dönüşünün sebebi olarak başarılı senaryoyu gösterdi.

Senaryoyu “inanılmaz derinlikli” diye öven Moss, yazılanları okuduğunda “Bu bir armağan diye düşündüm. Çok heyecanlıydı” dedi.

Matrix’in Neo’su Keanu Reeves de konuşmasında senaryoya işaret etti. Reeves, “Lana Wachowski, bana hitap eden güzel bir senaryo ve harika bir hikaye yazdı. Bunu yapmamın tek sebebi bu. Onunla tekrar çalışmak inanılmaz” diye konuştu.

Lana Wachowski senaryoyu, Bulut Atlası’nda da (Cloud Atlas) birlikte çalıştığı senarist David Mitchell ve Aleksandar Hemon’la birlikte kaleme aldı.

Matrix 4’ün 21 Mayıs 2021’de gösterime girmesi planlanıyor.
 

Independent Türkçe, Empire

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU