Kylian Mbappe'nin futbol dünyasının en değerlisi olduğu listede Messi, Ronaldo ve Neymar ilk 20'ye giremedi

CIES'in hazırladığı "Haziran 2020 itibarıyla en değerli futbolcular" raporuna göre Avrupa'nın en değerli oyuncusu 259,2 milyon euro ile Fransız futbolcu Mbappe oldu. Listede Messi 22., Neymar 37., Cristiano Ronaldo ise 70. sıraya yerleşti

Futbol dünyasının en değerli oyuncusu, 259,2 milyon euro Kylian Mbappe oldu / Fotoğraf: Reuters

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint-Germain'de forma giyen Kylian Mbappe, 259 milyon 200 bin euro ile futbol dünyasının en değerli ismi oldu. 2017'de Barcelona'dan 222 milyon euro bonservis bedeli ödenerek PSG'ye transfer olan ve en pahalı transfer rekorunu elinde bulunduran Brezilyalı Neymar, listenin 37. sırasında kendine yer bulabildi.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezinin (CIES) hazırladığı "Haziran 2020 itibarıyla en değerli futbolcular" raporuna göre Avrupa'nın en büyük 5 ligi olarak değerlendirilen Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga) ve İtalya'nın (Serie A) en üst futbol liglerindeki piyasa değeri en yüksek oyuncular belirlendi.

 

 

CIES'in yaş, sözleşmenin tamamlanmasına kalan süre, mevki, kulüp ve milli takımda gösterilen performans ile kulübün performansı gibi kriterlere göre oluşturduğu model doğrultusunda, 259 milyon 200 bin euro piyasa değeri bulunan Fransız futbolcu Mbappe, en değerli futbolcular sıralamasında zirvedeki yerini korudu.

 

Sterling-Sancho-Reuters-AP.jpg
Raheem Sterling - Jadon Sancho / Fotoğraf: Reuters-AP

 

Listeye Birleşik Krallıklı sporcular damga vurdu

Avrupa'nın 5 büyük liginde forma giyen 100 sporcunun dahil edildiği listenin ilk 20 sırasında 6 futbolcusu bulunan Birleşik Krallık damgasını vurdu.

Manchester City'nin Büyük Britanyalı yıldızı Raheem Sterling, 194 milyon 700 bin euro piyasa değeriyle listenin ikinci sırasında yer alırken, en pahalı Büyük Britanyalı sporcu oldu.

Borussia Dortmundlu Jadon Sancho, 179 milyon 100 bin euro değeriyle üçüncü olurken, Liverpoollu Trent Alexander-Arnold 171 milyon 100 bin euro ile dördüncü, "Altın Çocuk" lakabıyla tanınan Manchester Unitedlı Marcus Rashford ise 152 milyon 300 bin euro değeriyle beşinci oldu.

 

Harry Kane - Reuters.JPG
Harry Kane, 118,7 milyon euro değeriyle listede onuncu sırada / Fotoğraf: Reuters

 

Tottenham Hotspur'un golcüsü Harry Kane, 118 milyon 700 bin euro ile listenin onuncu sırasında yer alırken, Chelsea'nin genç ismi Mason Mount, 102 milyon 500 bin euro değeriyle 19. sıraya yerleşti.

 

Messi-Neymar-Ronaldo-AFP-Reuters.jpg
Lionel Messi - Neymar - Cristiano Ronaldo Fotoğraf: AFP-Reuters

 

Messi, Cristiano Ronaldo ve Neymar, ilk 20'de yer bulamadı

Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi, bir dönem zirvesinde yer aldığı listeye 100 milyon 100 bin euro piyasa değeriyle 22. sıradan girdi.

1 milyar doların üzerinde elde ettiği gelirle tarihin ilk milyarder futbolcusu ünvanını kazanan Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, 62 milyon 800 bin euro piyasa değeriyle listenin 70. sırasında yer aldı.

2017 yılında Barcelona'dan 222 milyon euro gibi astronomik bir bonservis bedeliyle PSG'ye transfer olan Brezilyalı Neymar ise 82 milyon 700 bin eurolu piyasa değeriyle 37. sırada kendine yer buldu.

 

İlkay Gündoğan - Reuters.jpg
İlkay Gündoğan, 60,2 milyon euro değeriyle ilk 100'de yer aldı / Fotoğraf: Reuters

 

İlkay Gündoğan ilk 100'de yer aldı

CIES'in Avrupa'nın 5 büyük liginde yer alan en değerli 100 oyuncu listesine İlkay Gündoğan da girdi.

Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay, 60 milyon 200 bin euro piyasa değeriyle 76. sırada yer alarak listeye girmeyi başardı.

Almanya'da doğan ve futbol kariyerine burada başlayan İlkay Gündoğan, Almanya Milli Takımı'nda forma giyiyor.

Piyasa değeri en yüksek 20 futbolcu şöyle:

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU