The Walking Dead: Çizgi romanda ölmesine rağmen dizide hala hayatta olan karakterler hangileri?

*Spoiler içerir – bizden uyarması*

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 10. sezon finalinin yayın tarihi ertelenmiş durumda (AMC)

The Walking Dead’in çizgi roman versiyonunda ölmüş bir dizi karakter dizide hala hayatta.

AMC’nin kıyamet sonrası zombi dizisi, çizgi romanı “All Out War” ve “The Whisperer War” gibi hikayeleri uyarlayarak takip ediyor ama çizgi romanı tam olarak olduğu gibi aktarmıyor. Çizgi romanla dizi arasındaki belki de en büyük fark mevcut karakter ekipleri.

Çizgi romanı takip eden hayranlar dizide yaklaşan bir sürprizi öngörebilir veya yakında dahil olacak bir kötü adamı tahmin edebilir ama dizinin öngörülebilirliği engellemedeki bir yolu beklenmedik ölümler.

*Uyarı: Bundan sonrası dizinin ve çizgi romanın olay örgüsüne dair “spoiler” içerir

The Walking Dead genelde çizgi romanda hayatını kaybeden belli bir karakter dışında birini öldürmeye meyilli. Bunun bir örneği 7. sezonda, Negan (Jeffrey Dean Morgan) sadece Glenn (Steven Yuen) yerine hem Glenn’i hem de Abraham’i (Michael Cudlitz) öldürdüğünde görülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Walking Dead çizgi romanla aynı hikayeyi takip ederken aynı zamanda sürpriz anlar yakalamayı böyle başarıyor. Morgan (Lennie James), Dwight (Austin Amelio) ve Rick (Andrew Lincoln) çizgi romanda öldü ama The Walking Dead evreni içinde diziden ayrılıp diğer yapımlara dahil oldular.

Dizinin karakterleri öldürmeye yaklaşımından dolayı The Walking Dead’in 10. sezon oyuncu kadrosunun çizgi romanda hikayenin aynı noktasındaki ekiple pek alakası yok.

An itibarıyla dizinin hikayesi için hala merkezi olan bir dizi karakter çizgi romanda o noktaya kadar yaşayamadı.

Tabii bu da ilginç birtakım senaryolar yarattı. Çizgi roman artık bu karakterlerin önlerinde ne olaylar olduğuna dair bir taslak sunamadığından hayranlar uzun vadede dizinin bu karakterle ne yapacağına dair farklı şekilde akıl yürütmek zorunda kaldı.

Yine de ölecekler mi, hayatta mı kalacaklar, yoksa başka bir karakterin çizgi romandaki kaderini mi paylaşacaklar? Screen Rant çizgi romanda ölmüş olup The Walking Dead televizyon dizisinde hala aktif olarak bulunan karakterleri derledi.

Carol

 

Carol (Melissa McBride), Daryl’la (Norman Reedus) beraber dizide 10 sezon boyunca kalmış iki karakterden biri. Dizide Carol başlarda yaşadıkları zorlukların üstesinden gelip dizinin en kuvvetli karakterlerinden birine dönüşüyor.

Öte yandan çizgi roman karakteri aynı dirayete sahip değildi. Zombilerle çevrili bir dünyada yaşamanın yanı sıra yalnızlık ve reddedilme duyguları Carol’ı bir zombinin kendini ısırmasına izin vererek intihar etmeye itmişti. Bu, ekip hapishanede yaşarken gerçekleşmişti.

Judith

 

Lori ve bebek Judith, Vali ve adamları çizgi romanda hapishaneye saldırdığında vurulmuştu. Bu çizgi romandaki en sinir bozucu ölümlerden biriydi ama dizide hiç gerçekleşmedi.

Lori doğum sırasında öldü ama Judith, Tyreese’in çabalarıyla savaş boyunca hapishanede hayatta kalmıştı. Şimdi Cailey Fleming’in canlandırdığı Judith 10 yaşında ve Alexandria’da yaşıyor.

Rosita

 

Rosita çizgi romanda çok sayıda kilit The Walking Dead karakterinden uzun yaşamış ama hikayesi, Alpha panayırda 10 kişiyi öldürüp kafalarını kazıklara geçirdiğinde sona ermişti.

Dolayısıyla Whispererlar hikayesi dizide ilerledikçe karakterin sonunun yaklaştığına dair endişeler de artmıştı. Yine de Rosita (Christian Serratos) 10 maktul arasına girmedi. Rosita Whispererlarla savaşa katılacak kadar yaşadı ama ne yazık ki 10. sezonun odağındaki rollerden biri olmadı.

Kral Ezekiel

 

Çizgi romanda Rosita gibi Kral Ezekiel de Alpha’nın panayırda öldürdükleri arasındaydı. Dizi bir noktada Alpha’nın Khary Payton’ın canlandırdığı Ezekiel’ı da öldürmeyi hedeflemiş gibi bir görüntü yaratsa da Alpha, Ezekiel yerine üvey oğlu Henry’i (Matt Lintz) öldürmüştü.

Bu olaydan beri Ezekiel’in durumu kötüye gitti. Henry’nin ölümü eşiyle olan ilişkisini zedeledi, Krallık Whispererların eline düştü ve Ezekiel kanserden ölmekte olduğunu öğrendi. Dolayısıyla Ezekiel çizgi roman versiyonunun sonundan kurtulmuş olsa da günleri sayılı gibi görünüyor.

Luke

 

Luke (Dan Fogler), Connie (Lauren Ridloff), Kelly (Angel Theory), Magna (Nadia Hiker) ve Yumiko’yla (Eleanıt Matsuura) beraber The Walking Dead’e 6 yıl sonrasına atlayan 9. sezonda dahil oldu.

Karakter Whispererlarla mücadele boyunca dizide aktif kaldı ve 10. sezonun sondan bir önceki bölümünde Whispererlar Alden’la (Callan McAuliffe) kendisinin etrafını sarınca ölümcül bir tehlikeyle karşı karşıya kalmıştı.

Öte yandan çizgi romanda Luke önemli bir karakter olabilecek kadar uzun yaşamamıştı. Alpha ve Whispererlar kendisini panayırda katletmişti.

Gabriel

 

Gabriel’in çizgi roman versiyonu, Whisperer ordusu topluluğa saldırmaya hazırlanırken onları Alexandria su kulesinin tepesinden görmüştü. Hızla merdivenden aşağıya inerken bacağını kırmış ve merdivene takılı kalmıştı. Kapana kısılmış şekilde yardımına kimse gelmeyince Beta Gabriel’i öldürmüştü.

Dizi bu durumdan kuleye Gabriel yerine Aaron ve Alden’ı koyarak sakınmıştı. Dolayısıyla eğer Beta’nın ordusunun Alexandria’ya ilerlediği The Walking Dead 10. sezon finalinde bir trajedi gerçekleşmezse Gabriel (Seth Gillam) Whisperer Savaşı’ndan sağ çıkabilir ve 11. sezonda Commonwealth hikayesine dahil olabilir.

Beta

 

Alpha’nın çizgi romandaki ölümünden sonra Whispererların başına Beta geçmiş ve Alexandria’ya saldırı düzenlemişti. Whispererlar Alexandria’yı almayı başaramamış ama Beta sağ kurtulmuştu.

Daha sonra Beta, Alexandria’ya sığınmaya çalışmış ama Aaron ve eşi Paul kendisini yakalamıştı. Aaron’ın Beta’yı vurup öldürmesiyle sonuçlanan sıkı bir çatışma yaşanmıştı.

Maskesini çıkardıktan sonra Aaron, Beta’nın aslında bir yıldız basketbolcu olduğunu anlamıştı.

The Walking Dead 10. sezon henüz o noktaya gelmedi ama Whispererlarla son karşılaşma yaklaşıyor, bu da yayın tarihi hala açıklanmayan finalde gerçekleşecek.

Dizide ünlü bir blues şarkıcısı olan Beta (Ryan Hurst) çizgi romandakine benzer şekilde ölmesi ihtimal dahilinde olan karakterlerden. Diğer yandan koşullar aynı olmayabilir.

Beta, Aaron’ın değer verdiği Gama’yı (Thora Birch) öldürdüğünden Aaron, Beta’yı öldürmek için ihtiyaç duyduğu motivasyona sahip.

Bu da Beta’yı aynı kişinin, farklı bir nedenden öldüreceği anlamına gelebilir. Beta öldükten sonra The Walking Dead’in TV versiyonu, aynı çizgi roman gibi odağını Commonwealth’e doğru kaydırabilir.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU