Elon Musk, SpaceX'in en büyük önceliğini açıkladı

Musk, “Lütfen SpaceX’in en büyük önceliğini dikkate alın. Bu öncelik Starship’tir” diye yazdı

Musk, Crew Dragon'ın başarıyla fırlatılmasının ardından kutlama yapıyor (AFP)

İlk insanlı uçuşunu Cew Dragon göreviyle başarılı bir şekilde gerçekleştiren Elon Musk, yeni önceliğini açıkladı. Musk, şirket çalışanlarına attığı bir e-postada SpaceX’in “en büyük önceliğinin” Starship olacağını söyledi.

Musk’ın Cumartesi günü gönderdiği e-postada yeni nesil Starship roketindeki ilerlemeyi “derhal ve dramatik şekilde” hızlandırma çağrısı yapıldı.

CNBC’nin ulaştığı e-posta’da şu ifadeler yer aldı:

Lütfen SpaceX’in en büyük önceliğini dikkate alın. Bu öncelik Starship’tir.

Öte yandan şirketin CEO’su, Crew Dragon’ın Dünya’ya dönüş riskini azaltabilecek çalışmaların da devam etmesini istedi. Bunun haricindeki çalışmalar ise Mars ve Ay yolculuklarında kullanılacak devasa Starship roketine yoğunlaşacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Webtekno’nun haberine göre bu roket, tek seferde 100 kişiyi taşıyabilecek şekilde geliştirildi. Uzun mesafeli uzay yolculuklarında kullanılacak roket, tıpkı fırlatma aracı Falcon 9 gibi yeniden kullanılabilecek.

Uluslararası Uzay İstasyonu’a giden NASA’lı iki astronotun fırlatılmasında kullanılan Falcon 9, son 10 yılda 85 görev tamamladı. Ancak şirketin geleceğini Starship roketi temsil ediyor. Çünkü Musk, bu roketi tamamen yeniden kullanılabilir, ticari bir uçak gibi tasarlamak istiyor.

Öte yandan Starship’in test uçuşlarında görülen sorunlar, roket üzerinde daha fazla çalışılması gerektiğini gösteriyor. Geçen hafta yapılan bir test sırasında SN4 adlı bir Starship prototipi infilak etmişti. ABD’nin Teksas eyaletinde gerçekleşen patlamada ölü veya yaralı olmadığı bildirilmişti.


Independent Türkçe, CNCB, Webtekno

DAHA FAZLA HABER OKU